Вінницька обласна
асоціація футболу

Субота, 20 квітня 2024, 11:00:14

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

Безпорадність, приреченість, безсилля – лише кілька смачних епітетів, які могли б охарактеризувати те, що відбулось у матчі-відповіді раунду плей-офф Ліги Чемпіонів між "Динамо" та "Аяксом". А можна сказати просто – амстердамці були на голову сильнішими за київську команду, яка навіть на кілька сантиметрів не змогла наблизитись до групового етапу Ліги Чемпіонів.

Перед матчем Віктор Циганков обіцяв, що команда помре заради перемоги. Олександр Хацкевич планував змінити малюнок гри, щоб досягти успіху. Але все, на що вистачило білоруського спеціаліста, це заміна Гармаша на Шепелєва та вихід новачка команди Владислава Супряги, найвищим досягненням якого є два голи на юніорському чемпіонаті Європи. Схоже, Хацкевич вибором юного форварда в якості заміни травмованому Бєсєдіну таким чином відповів керівництву клубу риторичним запитанням – ви хотіли обіграти "Аякс" за рахунок такого підсилення?

І насправді Олександр Миколайович буде правий. Тому що "Аякс", який поставив перед собою ціль повернутись до групового етапу Ліги Чемпіонів, влітку купив гравця збірної Сербії в атаку та гравця збірної Нідерландів захист. На Тадіча та Блінда амстердаці потратили десятки мільйонів євро, при цьому зберегли Зієха, на якого напевне були претенденти, та молодих талантів Де Лігта та Де Йонга. Тобто "Аякс" працює над тим, щоб повернутись до когорти найкращих клубів Європи. А "Динамо" обмежується придбанням нікому не відомих бразильців на непроблемні позиції та фактично втратою всього нападу.

Після такого ляпасу стає очевидним, що керівництво "Динамо" погодилось йти шляхом східноєвропейських донорів для топ-чемпіонатів. В цьому, власне, нічого поганого немає – хорвати, чехи, поляки, словаки , серби з цим якось живуть, радіючи періодичним проривам, які гарантують додаткові прибутки. Тож і київські вболівальники звикнуть. Питання часу. Поки ж відбувається руйнація стереотипу - "Динамо" вже не команда рівня Ліги Чемпіонів.

Такий довгий ліричний вступ зумовлений небажанням описувати страждання "Динамо" на футбольному полі. "Аякс" був швидшим, "Аякс" краще працював з м’ячем, розумів, як досягти результат, демонстрував на порядок вищу зіграність. Зрештою, "Аякс" дивом не виграв цей матч з розгромним рахунком.

Запалу "Динамо" вистачило лише на стартові десять хвилин, в які помістились кілька перспективних випадів та удар Вербіча, з яким справився Онана. Але "Аякс" дуже просто відбився, перевів гру в центр поля і почав майже знущатись над "Динамо". Рахунок мав відкривати Тадіч вже на 14-й хвилині, але Душан примудрився влучити в стійку ударом з пенальті, призначеного за фол Кендзьори під час подачі кутового.

До перерви лише один Хунтелаар міг відзначитись тричі, моменти також мали Зієх та ван де Бек. Голу не було лише через не влучність гостей або кураж Бойка. Денис продовжував геройствувати і в другому таймі, коли реагував на удар Мазрауї з лінії воротарського майданчика та накривав м’яч на лінії воріт під час ударів все того Хунтелаара. Зієх до того ж перевірив на міцність перекладину ударом зі штрафного. І це ще ми не перераховуємо моментів, коли гравці в білій формі лише в останній момент вибивали м’яч з під ніг суперника, або ж тому не вистачало мінімальної чіткості в завершальній фазі атаки.

Єдиною (!) атакою "Динамо" за весь другий тайм став простріл Гармаша (Денис замінив в перерві Шепелєва), який ледь не замкнув Супряга. Але якби Владислав влучив по м’ячу, це була б найвища несправедливість цього вечора. "Динамо" не заслуговувало на гол взагалі. Тож кияни цілком заслужено переходять в Лігу Європи, а "Аякс" крокує на зустріч "Реалу", "Барселоні", "Ліверпулю", "Баварії", "Манчестер Сіті", "Ювентусу" та іншим командам, які визначають сучасний образ футболу.

Ліга Чемпіонів. Раунд плей-офф. Матч-відповідь

28 серпня. Київ. НСК "Олімпійський"

"Динамо" (Київ) – "Аякс" (Амстердам) 0:0

Перший матч – 1:3

"Динамо": Бойко – Кендзьора, Бурда, Кадар, Піваріч – Сидорчук (Шапаренко 64), Буяльський (Русин 85) – Циганков, Шепелєв (Гармаш 46), Вербіч – Супряга

Тренер: Олександр Хацкевич

"Аякс": Онана – Мазрауї, Блінд, Де Лігт, Вебер (Ейтінг 79) – Шоне, Ф.Де Йонг, ван де Бек (Де віт 85) – Зієх, Хунтелаар, Тадіч

Тренер: Ерік тен Хаг

Попередження: Кендзьора 14 Сидорчук 54, Шапаренко 71 – Зієх 34, Тадіч 87

На 14-й хвилині Тадіч не реалізував пенальті (стійка)

Арбітр: Дамір Скоміна (Словенія)25d5a6

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva