Вінницька обласна
асоціація футболу

П'ятниця, 19 квітня 2024, 01:08:47

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

  • Здавалося б, нешкідливий дальній удар Куньї підправив Вернер - 1:0.
  • Рафаель почав атаку в центрі поля і сам же її завершив після подачі від Караваєва з правого флангу - 1:1.
  • У "Зорі" пройшла практично ідеальна багатоходівка: закидання Тимчика з глибини, Рафаель скидає правіше на Караваєва, удар/простріл того на штанзі в підкаті замикає Гордієнко - 1:2.
  • Огюстен вискочив на закид від Вернера і в ближньому бою переграв Луїса Феліпе - 2:2.
  • М'яч потрапляє в руку Вернидубу у штрафному луганчан, Форсберг реалізував пенальті - 3:2.

Проблему атакуючого півзахисника Юрій Вернидуб вирішив за допомогою, мабуть, головного універсалу своєї команди: Гордієнка. Ліворуч місце травмованих Громова, Хомченовського і Луньова зайняв Кабаєв. У господарів на старті без змін через травми не обійшлося, насамперед, на лівому фланзі. Це, зокрема, виявилося на руку хлопцям Юрія Вернидуба.

Потужний тиск господарів з перших хвилин, напевно, змогли б передбачити навіть ті, хто дивиться футбол тільки в особливих випадках. Але, що приємно, "Зоря" була до цього готова і не тушувалася. Часом луганчани не соромилися просто виносити м'ячі, але якоїсь паніки біля своїх воріт не спостерігалося. До того ж, гості і самі не боялися йти вперед. Їх атаки були не такі небезпечні, але змусили "биків" замислитися у тому числі про оборону. І тим більш прикро, що по такій грі гості пропустили. Удар Куньї начебто був не найгрізнішим. Мабуть, все дійсно зіпсував легкий штрих від Вернера, через який бразильський голкіпер "Зорі" із пострілом впоратися вже не зумів.

Контроль м'яча господарями був близький до тотального. Просто зобов'язаний був знімати всі питання Вернер, однак двічі, опинившись в межах штрафного, зіграв як середньостатистичний форвард Першої української ліги, пробивши повз ворота.

Поступово німецький бик почав відчувати себе надто самовпевнено, сам же перевівши гру в центр поля. Але "Лейпциг" все одно був трохи швидшим і трохи кращим. "Зоря" попереду виглядала занадто сумбурно.

Однак, як і господарі практично на сухій землі виростили гол на початку зустрічі, те ж під кінець тайму вдалося луганчанам. Десь гостям також допоміг рикошет, але "Лейпциг" сам винен, що халатно поставився до суперника. До того ж, можна було нервів уникнути, адже ще до перерви Поульсен замість удару з меж луганської штрафний заплутався у траві, а Вернер здалеку засадив у поперечину.

Навряд чи хтось міг припустити, що в дебюті другої половини в рахунку поведуть гості. Луганчани в одному окремому епізоді зіграли так, як ніхто з усіх, хто брав участь у гольовій атаці, раніше не грав ніколи: динамічно, впевнено і холоднокровно точно. В історії "Зорі" вже були великі суперники, але чомусь здається, що саме розіграш другого голу (не сам факт виходу вперед, а комбінація) у ворота "Лейпцига" дозволили клубу зробити ще крок нагору в своїй історії.

"Бики" попливли, не розуміючи, що взагалі відбувається. Рангнік це відчув, почавши трясти свою команду замінами. І одна з них спрацювала. Вернер, який до цього півтора матчі грав за "Зорю", нарешті показав, чому за нього хочуть десятки мільйонів: форвард зробив вишуканий пас на Огюстена, який в ближньому бою переграв Луїса Феліпе.

Гравці "Зорі" стали занадто сильно притискатися до своїх воріт, що перетворювало практично кожну атаку "Лейпцига" в небезпечний момент.

Все складалося на нашу користь до останніх секунд основного часу, коли м'яч влучив у руку Вернидубу-молодшому. Це пенальті, який безжально реалізував ще один гравець із лавки запасних - Форсберг.

Напевно, навряд чи варто гнівити долю, враховуючи, що за всіма основними показниками "Лейпциг" у двох матчах переважав український клуб. Але "Зорю" хотілося бачити в групі ЛЄ хоча б за її старання і гру серцем. Ці хлопці заслужили заявити про себе на міжнародній арені. Але вже не цього року.

Цифри і факти

  • чотири роки тому "Зоря" також була за крок від виходу до групи ЛЄ, зарубившись в раунді плей-офф із "Феєноордом". Тоді, як і зараз, складалося все на користь луганчан, але гол на 90+2 хвилині залишив команду Вернидуба без єврокубків.
  • "РБ Лейпциг" в поточному сезоні в гостях тільки грає внічию, а вдома лише виграє.
  • тричі шлях "Зорі" в єврокубках зупинявся на раунді плей-офф.

Німеччина. Лейпциг. "Ред Булл Арена"
"РБ Лейпциг" - Зоря 3:2
"РБ Лейпциг" виходить у груповий етап Ліги Європи
Голи: Тімо Вернер 7, Жан-Кевін Огюстен 69, Еміль Форсберг 90+1 - Рафаель да Сілва 35, Артем Гордієнко 48
"РБ Лейпциг": Івон-Ландрі Мвого, Віллі Орбан, Ібраїма Конате (Еміль Форсберг 59), Марсель Забітцер, Юссуф Поульсен (Жан-Кевін Огюстен 59), Тімо Вернер, Штефан Ільзанкер, Лукас Клостерман, Матеус Кунья, Конрад Лаймер (Брума 79), Кевін Кампль
Зоря: Луїс Феліпе, Олександр Сваток, Артем Гордієнко (Владислав Кочергін 68), Ігор Харатін, Богдан Михайличенко, Віталій Вернидуб, Олександр Тимчик, Олександр Караваєв, Рафаель да Сілва (Василь Прийма 80), Владислав Кабаев (Євген Чеберко 69), Сілас
Попередження: Олександр Сваток 13, Ігор Харатін 38, Луїс Феліпе 8325d850

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva