Вінницька обласна
асоціація футболу

Субота, 20 квітня 2024, 01:38:30

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

Сьогодні в Польщі розпочнеться чемпіонат світу U-20, на якому гратиме й збірна України. Для синьо-жовтих це буде четвертий в історії Мундіаль. Перший матч команди Олександра Петракова, який вже має досвід виступу на ЧС-2015 (U-20), відбудеться 24 травня — зі збірною США, чемпіоном КОНКАКАФ. На 27 травня запланована зустріч із Катаром, на 30 — із Нігерією.

Від кого зі складу збірної України ми очікуємо найбільше напередодні старту? Кого варто вважати головною зброєю? Давайте розберемось.

Андрій Лунін

Воротар — це половина команди, добре відома футбольна істина. А Україна в цьому сенсі може дати фору багатьом. Наш Андрій Лунін — третій воротар у світі в своїй віковій категорії за ринковою вартістю за версією Transfermarkt і другий — серед усіх воротарів з числа учасників чемпіонату світу. Його наразі оцінюють в 5 млн євро, вище лише його зіркові однолітки — італієць Джанлуїджі Доннарумма з "Мілану" (50 млн) та француз Альбан Ляфон з "Фіорентини" (17 млн). До Польщі Доннарумма не поїхав, лише Ляфон та Лунін.

Минулого літа Лунін перейшов із "Зорі" до мадридського "Реала" за 8,5 млн євро і увійшов до топ-7 найдорожчих воротарів не старших 20-ти років за всю історію футбольного трансферного ринку. В таку ж ціну, до речі, обійшовся флорентійцям Ляфон. Але в Мадриді вирішили, що українець ще не дозрів до виступів у складі кращого на той час клубу Європи (до того ж, трохи пізніше з "Челсі" перейшов зірковий бельгієць Тібо Куртуа) і передали його в оренду до "Леганеса".

Всі ми сподівалися, що Лунін отримає у "Леганесі" великий обсяг ігрової практики, але вийшло не так. Він був стабільно другим воротарем клубу і провів лише сім матчів за основу (544 хвилини). Тим не менш, керівництво "Леганеса" наразі зацікавлене у продовженні оренди і планують зробити українця основним воротарем, оскільки у нинішнього першого номера Івана Куельяра закінчується контракт.

В останніх двох турах чемпіонату Іспанії саме Лунін захищав ворота — через це він пізніше за всіх приєднався до складу збірної України U-20. Напевно, він має відчувати піднесення через останні тенденції із своїм становищем в клубі. А чемпіонат світу — відмінна можливість заробити додаткові бали і покращити своє досьє.

Валерій Бондар

Капітан цієї команди виступає у її складі з самого початку і провів найбільшу кількість матчів — 59 (з 69). Він — один з ключових виконавців збірної України, стабільний центральний захисник, який ще й забиває важливі голи. Всього їх у Валерія Бондара — п’ять. У березні 2016 року він поклав початок розгрому Фінляндії у еліт-раунді кваліфікації Євро-2016 (U-17).

Але найголовніший, мабуть, гол Бондар забив у березні 2018 року — у еліт-раунді кваліфікації Євро-2018 (U-19) в Румунії в заключному матчі з господарями. Через нічию в стартовій грі зі шведами в заключному турі з румунами команду України влаштовувала лише перемога. Але на 77-й хвилині Румунія забила гол, який ламав всі сподівання українців. Далі було справжнє диво: на 84-й Олександр Сафронов зрівняв рахунок, а вже на 92-й Бондар прибіг до чужого карного майданчику і замкнув флангову передачу Владислава Супряги — 2:1. Цей гол вивів Україну на чемпіонат Європи, звідки вона власне і потрапила на чемпіонат світу.

Цієї зими, після переходу Ярослава Ракицького до "Зеніту", Бондар потрапив до розширеного складу першої команди "Шахтаря". У лютому його включили до заявки на матч Ліги Європи з "Айнтрахтом", у березні — на матч чемпіонату України з "Карпатами", у квітні — на матч Кубка України з "Дніпром-1". І, нарешті, 4 травня 2019 року 20-річний центральний захисник дебютував у головній команді "Шахтаря".

Георгій Цітаішвілі

Син грузинського нападника Климентія Цітаішвілі (виступав в клубах Грузії, Ізраїлю, Росії та Кіпру) народився у Ізраїлі, розпочав займатися футболом на Кіпрі, а в 11 років ледь не опинився у знаменитій школі "Барселони" — "Ла Масії". Після цього вибір його батьків зупинився на київському "Динамо", в основний склад якого вже гучно постукав цей дуже обдарований 18-річний атакуючий півзахисник.

Він — молодший за багатьох футболістів цієї збірної, адже народився у листопаді 2000 року (а базовий рік народження гравців команди — 1999-й). Але Цітаішвілі вже може похвалитися виступами за першу команду "Динамо". На відміну від багатьох своїх товаришів по збірній, грузинський талант зіграв п’ять матчів в чемпіонаті України в нинішньому сезоні, а ще один — у Лізі Європи проти "Яблонця".

Технічний та сміливий гравець, він виділявся і в збірній своєї вікової групи (2000 рік народження), і в цій команді став одним з тих, на кого особливо розраховує в атакуючих діях Олександр Петраков. Це його гол у стартовому матчі на чемпіонаті Європи минулого липня поклав початок сенсаційній перемозі України над Францією (2:1), та й взагалі злету усієї команди.

Сергій Булеца

Вихованець закарпатського футболу став найкращим бомбардиром збірної гравців 1999 року народження. На рахунку атакуючого півзахисника "Динамо" — 14 голів (останній — у березні 2019 року, в матчі з командою Південної Кореї). Другий у рейтингу бомбардирів цієї збірної — центрфорвард Андрій Кулаков ("Шахтар"), який не поїхав на чемпіонат світу. В нього 13 голів.

Булеца любить і вміє працювати з м’ячем, брати на себе ініціативу, обводити суперників, бити по воротах. Він теж відноситься до футболістів, на яких покладається відповідальність за креативність і гостроту атак та контратак збірної України. І дуже важливо, що динамівець забиває вирішальні м’ячі в офіційних матчах.

На рахунку Булеци — три з семи голів України у еліт-раунді кваліфікації Євро-2016 (U-17) і гол у ворота Німеччини у фінальному турнірі чемпіонату Європи 2016 року. З його результативного удару розпочався розгром команди Чорногорії на першому етапі відбору Євро-2018 (U-19). А найголовніші звитяги закарпатця — переможні голи у ворота Франції (2:1) та Туреччини (1:0) на чемпіонаті Європи 2018 року.

Залишається лише дивуватися, чому такого креативного та результативного півзахисника не підтягують до матчів першої команди "Динамо". В цьому сезоні він лише одного разу потрапив до заявки на матч основи — 13 квітня з "Маріуполем", але на поле не вийшов. Для Булеци чемпіонат світу — чудова можливість черговий раз нагадати, який талант дозріває в "Динамо".

Владислав Супряга

Рік тому "Динамо" віддало "Дніпру-1" за одного з героїв Євро-2018 (U-19) та одного з найперспективніших футболістів України 6,5 млн євро. На даному етапі всім зрозуміло, що вихованець одеського футболу (точніше — ДЮСШ з містечка Сарата на Одещині) за перший сезон не показав нічого особливого в основі гранду.

Сподівання на високого, швидкого і технічного нападника, якому в лютому виповнилося 19 років, покладалися великі. Але за 10 матчів (399 хвилин) у першій команди київського клубу Супряга не забив жодного гола. Для форварда це — катастрофа. Та й взагалі навіть за команди "Динамо" U-19 та U-21 на його рахунку — всього шість м’ячів за сезон. Це зовсім не та статистика, яку необхідно мати футболісту із такою трансферною вартістю.

Тим не менш, Супряга у збірній України U-20 має чудовий шанс показати, за що саме "Динамо" виклало таку солідну суму. Форварди, звичайно, дуже залежні від партнерів на полі, але Супряга в матчі чемпіонату Європи з Англією показав, що здатен і власноруч створювати голи, незважаючи на сильних опонентів. Окрім того, ми пам’ятаємо, хто віддав переможну гольову передачу у вирішальному матчі з Румунією у березні 2018-го в еліт-раунді відбору Євро-2018 (U-19)...

Звичайно, у складі збірної України U-20 є й інші футболісти, які можуть вистрілити на чемпіонаті світу. Деякі вже добре відомі вболівальникам — наприклад, півзахисник "Чорноморця" Микола Мусолітін — син класного у минулому футболіста. Він вже не перший рік виступає за перший склад одеситів. Багато чого у грі команди в середині поля залежить від Олексія Хахльова, який останній сезон відіграв у четвертому дивізіоні Іспанії за "Сан-Ігнасіо".

Дуже перспективним вважається фланговий півзахисник Олексій Кащук ("Шахтар"), який був одним з основних в цій збірній, але останнім часом трохи втратив натхнення. Цікавого форварда виростили у Львові: Данило Сікан взимку перейшов до "Шахтаря", а після зборів з гірниками відправився за ігровою практикою до "Маріуполя".

Нажаль, не зіграє на чемпіонаті світу Віталій Миколенко — ключовий захисник "Динамо", але у Олександра Петракова є й інші здібні захисники, які у важкі моменти можуть ще й забивати, як це було в еліт-раунді відбору Євро-2018 (U-19). Та й взагалі у цього тренера команди завжди були з характером.

26e353

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva