Вінницька обласна
асоціація футболу

Субота, 20 квітня 2024, 14:53:32

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

Події матчу

  • 0:1 - Манор Соломон знайшов простір на правому напівфланзі, від лицьової в підкаті прострілив в центр штрафної, а Мораес шедеврально п'ятою переправив м'яч у ворота.
  • 1:1 - Гармаш завдяки своїй диво-колотусі змусив П'ятова відбити дальній удар перед собою, а Родрігес виграв верхову боротьбу на підборі.
  • 1:2 - Марлос взяв гру на себе, прибрав де Пену, увійшов у штрафну і пробив між Кадаром і Миколенком під ближню стійку. На користь донеччанина зіграв рикошет.

У "Динамо", як ми й очікували, не обійшлося без змін у квартеті гравців атаки: Родрігеш замінив на вістрі Бєсєдіна, де Пена вийшов замість Вербіча, а Циганков - замість Караваєва. Також в опорній зоні знову опинився Шепелєв, який пропустив минулу гру через пошкодження, зате не знайшлося місця в заявці Буяльському. У "Шахтаря" також були новини: Матвієнко, схоже, витісняє Хочолаву в центрі оборони, Болбат як раніше праворуч в захисті, а Манор, а не Тете, ліворуч у півзахисті.

На старті обидві команди запропонували дуже щільний футбол. Підійти до чужих воріт було просто нереально, сподіватися доводилося хіба що на стандарти або дальні удари. Схоже, якраз на постріли з-за меж штрафного робили перед грою акценти обидва наставника. Втім, жоден з них ні від Гармаша з де Пеною, ні від Манора - особливої загрози в дебюті не несли.

Київ, як це завжди трапляється в Класичному по ходу ери Хацкевича, поступово відкотився назад, віддавши м'яч гостям. Ну, а ті через довгі перекочування м'яча в середині поля цим скористалися, знайшовши вільну зону на правому фланзі. Після голу Бурді, звісно ж, потрібно було просто когось знайти крайнього, тому захисник побіг пресувати лінійного за "м'яч, що вийшов" (вся увага на скрін нижче) - не себе ж критикувати за те, що не допрацював з форвардом, який пробіг буквально перед носом. Гол Мораеса, до слова, був би хороший і без п'ятки, враховуючи, що на лінії воротарського він поодинці зробив відразу обох центрбеків "Динамо".

Після голу компактна мозаїка в обороні "Динамо" почала розсипатися. Команда і, схоже, її тренер були в прострації, не розуміючи, як виходити з патової ситуації. "Шахтар" цим чомусь не користувався і взагалі не нагнітав, немов відчуваючи, що перемога у них в кишені. І так могло б статися, забий Марлос з середини штрафної (один з прикладів, коли Київ не встиг перекрити всі зони), проте лідер "гірників" поцілив у стійку.

У "Динамо" в другій частині першого тайму був всього один напівшанс, схожий, до слова, на донецький гол, але і пас Циганкова від лицьової був не дуже, і свого Мораеса у киян не виявилося.

І якраз в момент, коли абсолютно нічого не віщувало голу "Динамо", він стався. Той самий Гармаш, який весь тайм нагадував баласт, якому було навіть ліньки ходити по полю, який знову довів свою цінність для команди завдяки своєму далекому, потужному, своєчасному удару створив гольову ситуацію. Жерсону виявилося просто виграти повітря у Матвієнка.

Другий тайм також почався начебто на рівних, проте дуже швидко кияни знову віддали м'яч. Одного разу навіть вдалося вибігти в непогану контратаку (подача праворуч - Вербіч неточний). У Донецька при контролі м'яча також був всього один момент після помилки Бурди, який подарував м'яч супернику, але врятував Бойко.

Гра ризикувала перейти в традиційно в'язке русло, яке більше вигідно "динамівцям". Проте зіграв фактор Марлоса: побачив простір, взяв гру на себе і створив гол. Миколенко і Кадар на двох сьогодні "взяли участь" в обох голах на свої ворота.

Хацкевич зважився на гру в два форварди, ну а "Шахтар" увімкнув чемпіонський режим кожної поважаючої себе команди, почавши падати при кожному контакті. Все це виглядало не менш неприємно, ніж суто оборонна гра "Динамо", коли команду влаштовував рахунок.

Гравці господарів, схоже, не зовсім розуміли, як підбиратися до чужих воріт. Команді не вистачало розігруючого. Потрібні були стандарти, дістатися до яких "Шахтар" не дозволяв.

До кінця матчу, в принципі, так і докотили, нічого не показавши. Сплесків активності було аж два - по одному на кожну команду. Донеччани розгорнули круту контратаку "три в один", але Дентіньо вирішив, що перемоги і в один м'яч достатньо, тому з трьох метрів не влучив у ворота. Біля протилежних воріт виникла метушня після стандарту, однак кияни не зуміли нікого вивести на удар з вигідної позиції.

Цифри і факти

  • Жуніор Мораес забив третій гол за "Шахтар" у семи матчах проти "Динамо".
  • люксембуржець Жерсон Родрігес відзначився дебютним забитим м'ячем в Україні.
  • "Шахтар" вперше з 2016 року забив на полі "Динамо" більше одного голу.
  • "Динамо" програє в матчі чемпіонату вперше з листопада. До слова, "гірники" нікому не програють в УПЛ з серпня минулого року.

Київ. НСК "Олімпійський"
Головний арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)
Асистенти: Ігор Альохін (Сімферополь), Семен Шлончак (Черкаси)
Динамо - Шахтар 1:2
Голи:
Жерсон Родрігес 39 - Жуніор Мораес 21, Марлос 64
Динамо: Денис Бойко, Сергій Сидорчук (Олександр Андрієвський 66), Володимир Шепелєв (Франсіско Соль 70), Карлос Де Пена, Віктор Циганков (Беньямін Вербіч 60), Віталій Миколенко, Денис Гармаш, Жерсон Родрігес, Микита Бурда, Тамаш Кадар, Томаш Кендзьора
Шахтар: Андрій Пятов, Сергій Кривцов, Тарас Степаненко, Тайсон, Жуніор Мораес (Густаво Бланко Лещук 81), Марлос (Дентіньо 90+2), Манор Соломон, Алан Патрік, Микола Матвієнко, Ісмаїлі, Сергій Болбат (Давід Хочолава 78)
Попередження: Володимир Шепелєв 42, Олександр Андрієвський 72, Карлос Де Пена 90+6 - Жуніор Мораес 71, Алан Патрік 78, Дентіньо 90+6

27290d

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva