Вінницька обласна
асоціація футболу

Субота, 20 квітня 2024, 13:55:39

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

Ліга Європи. Півфінал. Перший матч

Манчестер. "Олд Траффорд"

"Манчестер Юнайтед" - "Рома" 6:2

Голи: Бруну Фернандеш 9, 71 (пен.), Кавані 48, 64, Погба 75, Грінвуд 87 - Лоренцо Пеллегріні 15 (пен.), Джеко 34

"Манчестер Юнайтед": Де Хеа, Ван-Біссака, Магуайр, Лінделеф, Шоу, МакТоміней, Фред (Матіч 83), Рашфорд (Грінвуд 76), Бруну Фернандеш (Мата 89), Погба, Кавані

"Рома": Пау Лопес (Міранте 28), Ібаньєс, Смоллінг, Крістанте, Карсдорп, Верету (Вільяр 5), Діавара, Спінаццола (Б. Перес 37), Лоренцо Пеллегріні, Мхітарян, Джеко

Попередження: Погба 51 - Вільяр 50, Смоллінг 61

В цьому півфіналі Ліги Європи можна було знайти аргументи і за, і проти обох команд. "Рома" завалює сезон у лізі, вже пропустила там 51 м'яч, жодного разу не перемогла команду з Топ-7. Зате саме тому її мотивація на ЛЄ захмарна. Мотивація врятувати сезон від катастрофи. Більше того - в клубі і поза ним вважають, що вона бореться за зганьблену честь Італії у Єврокубках. "Манчестер Юнайтед" в АПЛ впевнено другий, розвивається. Разом з тим, гравці та тренер пристрасно бажають взяти перший трофей з 2017-го року, та хоча б пройти перший півфінал після чотирьох поспіль програних.

Такі чинники обіцяли нам запеклу боротьбу, нестабільність і постійні повороти сюжету. Ще лютішу через висловлювання головного тренера Уле-Гуннара Сульшера, який заявив, що не знайомий з суперником і не дивився його матчі. Він сказав це після попереднього матчу, а відтоді безсумнівно підготувався. Проте це розлютило вболівальників "Роми", які розвісили банери по Риму з цитатою та закликом зробити так, щоб норвежець запам'ятав суперника. Також вони проводжали команду в аеропорт банерами, фаєрами, прапорами, піснями. Мотивації це, звісно, додало. Але ж лише її мало.

У Лізі Європи обидві команди мало володіють м'ячем, мало пробивають по воротах. Паулу Фонсека застерігав саме від контратак суперника, не від позиційних. Тому було логічно, що манкуніанці, які володіли м'ячем в першому таймі 63 відсотки часу, почуватимуться гірше. Вони відкрили рахунок рано і якраз гарно. Погба обійшов трьох, віддав Кавані, той миттєво знайшов Фернандеша, а Бруну підсік. Гол трьох екс-гравців Серії А. Однак з цього моменту і до 45-ої хвилини господарі хіба що перекочували м'яч, не знаходячи ніяких інших варіантів. Постріл Погба здалеку Лопес відбив.

Гості також страждали. Вже до 37-ої хвилини вони втратили трьох гравців через травми. В першому таймі влаштували лише дві атаки. У доданий час мало вкотре не привезли собі гол. Ібаньєс подарував Кавані, і від двох вбивчих ударів врятували лише Міранте та захисник. Проте їм вдалося повторити сценарій першого чвертьфінального матчу в Амстердамі проти "Аяксу". Пропустили першими, витримали і створили два голи з нічого. Погба перервав простріл Карсдорпа рукою, потім вдалася гарна комбінація з пасом Мхітаряна врозріз, прострілом Пеллегріні і ударом Джеко.

До речі, удар боснійця вийшов незграбним. Від однієї ноги м'яч відскочив в коліно іншої. Але все ж залетів. Коли "голи у крові" (його слова перед матчем) - і таке залітає. І коли "Олд Траффорд" у крові. Адже тут він забив вже свій п'ятий гол в трьох останніх матчах.

На початку другого тайму знову постраждала команда, яка володіла м'ячем. "Рома" спробувала грати сміливіше. І все ж пропустила контратаку. Бруну Фернандеш та Кавані чітко розіграли. Після чого МЮ почав шквал атак на ворота суперника. Той ледве тримався, ледве переривав простріли/навіси, Ібаньєс вибив м'яч з лінії воріт. Кавані не замкнув точно з десяти метрів. А саме тоді, коли тиск дещо спав, і гості знову отримали м'яч (Джеко відчайдушно блокували в штрафному) - вони знову пропустили. І розвалилися. Фізичних та ментальних сил вже не вистачало, а замін не залишилося.

Широку комбінацію на 64-ій хвилині, власне, повинен був переривати Міранте. Але він вибив простріл Ван-Біссаки погано, і Кавані забив вже свій 11-ий гол проти "Роми". Його улюбленого суперника в кар'єрі у лігах Топ-4. Джеко спробував відповісти ударом головою. Де Хеа взяв. Після чого було призначено пенальті за стик Смоллінга з Кавані. М'яч вже пішов далеко і в нікуди, стик був по інерції і в самому куті штрафного, але Карлос Дель Серро Гранде був непохитний. Непохитний був і Фернандеш з "точки". Як і Погба з його подачі кутового. І Грінвуд в контратаці з закидання Кавані.

Вже втомлена, побита травмами та критикована "Рома" винесла "Брагу" та "Шахтар", з останніх сил витримала битву з "Аяксом", з залишків останніх сил витримала перший тайм на "Олд Траффорд". Але ресурси "Юнайтед" - фізичні, ігрові, кадрові - виявилися завеликими для неї. В підсумку вийшло ближче до 1:7 в 2007-му році, ніж до реваншу за нього, який вимагали вболівальники. А сам МЮ спростував слова критиків і про позиційну атаку, і про слабкий характер. Після чотирьох програних півфіналів кубкових турнірів поспіль Сульшер виграє п'ятий.

28e1c4

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva