Вінницька обласна
асоціація футболу

Субота, 20 квітня 2024, 01:57:18

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

Ночами сниться їм в жахливім сні,
Як Ліга чемпіонів вже буде чужою.
То Брюгге, то Аякс, або ж швейцарські хлопці молоді
Все стануть на шляху горою.

Аж тут, як марево, сигнал доноситься крізь сон…
Не розбереш – де вигадка, а де футбольний сюр.
Той, хто вбухує в команду мільйон,
Приймайте, каже – сам Містер, без купюр.

І вже на горизонті чути славний європейський гімн,
Бонусом от-от поповниться скарбничка,
Але ж біда – ідейних розриває буревій.
"Луческу – геть", "Луческу ворог". І це вже звичка.

Це НЕ як між сім'ями Монтеккі й Капулетті,
Любов і ненависть… Та ні – історія чи результат.
АЗ подоланий, і Гент в полоні кулеметів,
Але ж пробачити непросто, чи не так?

***

Мірча Луческу завчасно постелив соломку: мовляв, в цьому раунді Ліги чемпіонів важливий виключно результат. Тобто, очікувати треба того ж, що і в матчах проти АЗ та "Шахтаря": прагматичної гри за ситуацією. Стратегія змінювалася хіба що під впливом тієї обставини, що в протистоянні з "Гентом" – два, а не один, матчі.

Складом тренер не здивував. Нині ситуація така, що здивувати й не міг. Вербіч та Циганков залишилися у резерві та сприймалися вболівальниками як ресурс для підсилення команди впродовж гри. Родрігес і Де Пена підтримували Супрягу з глибини, Шапаренко, Сидорчук та Буяльський сформували трикутник у центрі поля. Караваєв і Кендзьора розташувалися на флангах оборони, а Миколенко був покликаний допомагати Забарному в центрі захисту перед воротами Бущана.

"Гент" вийшов зі всіма трьома українцями в основі. Яремчук і Пластун очікувалися заздалегідь, а ось Безусу місце в стартовій "одинадцятці" мало хто віддавав. Роман не в оптимальній формі, але Свен Кумс травмований, тому саме Безусу довірили конструктив.

Однак конструктиву цього у "Гента" в першому таймі було мало. Команда нічого не створила біля воріт і грала, скидалося на те, саме так, як їй дозволяв суперник. На стартових хвилинах обидва колективи намагалися відхреститися від м'яча. Зрештою, така тяганина завершилася кількома атаками "Динамо", під час однієї з яких здалеку пробив Супряга, а під час іншої, - уже на дев'ятій хвилині, - Влад відзначився дебютним голом у єврокубках.

Гол організував Караваєв своїм рейдом лівим флангом. Пройшовши до лінії воріт, Олександр в стилі "Шахтаря" часів Мірчі Луческу відкотив м'яча назад під удар Віталію Буяльському. У того м'яч зрізався з ноги, але рівно настільки, щоб пройшла передача на Супрягу на дальню стійку. Ігор Пластун затримався, тому нападник "Динамо" уникнув офсайду, що і підтвердила система ВАР.

Забивши, "Динамо" радо-любо віддало супернику м'яч, а "Генту" вже було якось не з руки відмовлятися від нього. Однак до воріт Бущана кияни "буйволів" майже не підпускали. Дальній удар Безуса в площину – це щось у грі під дощем. Але воротар був уважним, а в статистиці цей момент "компенсувався" ударом Де Пени зі штрафного. І все б так плавно й докотилося до перерви, якби Георгій Бущан не помилився при виході з воріт під час подачі кутового. Безус заробив корнер, Дорш подав, а Кляйндінст, що вийшов на поле замість Романа Яремчука, який зазнав травми, перевисів Супрягу в повітрі і покарав голкіпера за неуважну гру.

"Гент" надихнувся завдяки цьому успіху, але закінчився тайм так, як і починався – атаками "Динамо". І небезпечним ударом Томаша Кендзьори після передачі від кутового прапорця. Результативна нічия – непоганий результат, але могло бути й ліпше.

Важко було спрогнозувати, чи ризикне "Динамо" після перерви. Але ж сам Бог велів, точніше, Роман Безус, який заробив вилучення через дві жовтих картки впродовж трьох хвилин. Претензій до арбітра бути не може – лише до себе. Футболісти ж "Динамо" не одразу зрозуміли, що трапилося. Хвилин з десять вони просто тримали м'яча і лише після цього розпочали атакувати. Активно. Забивати могли Буяльський, Циганков і Вербіч, але уважно грав голкіпер Руф. А іноді самим "динамівцям" не вистачало проворності.

Але допомогла удача. Саме завдяки щасливому збігу обставин м'яч після удару Циганкова на 79-й хвилині рикошетом від Пластуна опинився на лівому краю штрафної площі у Де Пени і Карлос знайшов слабке місце довготелесого воротаря, забивши в "хвіртку" – 1:2.

Луческу як ніхто добре відчуває такі моменти. Відчуває, коли і де можна дотиснути. Тому "Динамо" й атакувало, тому намагалося навіть забити третій. Це було класичне полювання на жертву з кровоточивою раною.

І це полювання продовжиться в Києві. З надією, що здобич опиниться на гачку.

Ліга чемпіонів. Раунд плей-офф. Перший матч.
Бельгія. Гент. "Геламко Арена". 23.09.2020
Арбітр в полі – Овідіу Хацеган (Румунія)

"Гент" (Бельгія) – "Динамо" (Київ, Україна) 1:2
Голи: Тім Кляйндінст 41 - Владислав Супряга 9, Карлос Де Пена 79

"Гент": Деві Руф – Алессіо Кастро-Монтес, Майкл Нгаде-Нгаджу, Ігор Пластун, Нуріо Фортуна – Ніклас Дорш, Еліша Овусу – Роман Безус, Роман Яремчук (Тім Кляйндінст 25), Вадіс Оджіджа-Офоє (Джордан Ботака 62) – Лорен Депуатр (Мілад Мохаммаді 72)

"Динамо": Георгій Бущан – Томаш Кендзьора, Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Олександр Караваєв – Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко (Володимир Шепелєв 82) – Жерсон Родрігес (Віктор Циганков 59), Карлос Де Пена – Владислав Супряга (Беньямін Вербіч 67)

Попередження: Нуріо Фортуна 13, Роман Безус 50, Роман Безус 53, Вадіс Оджіджа-Офоє 56 – Жерсон Родрігес 31, Володимир Шепелєв 87
Вилучення: Роман Безус 53 (дві жовтих)

28308d

 

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva