Вінницька обласна
асоціація футболу

П'ятниця, 19 квітня 2024, 06:25:28

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

Мірча Луческу не відкрив Америки, коли сказав, що проти "Гента" в Києві "Динамо" проведе, можливо, найважливіший матч за останніх чотири-п'ять років. Щодо акцентів важливості питань не було. Були питання стосовно спроможності команди вистояти під тиском. Навіть не під тиском суперника, а під тиском очікувань. Останніми роками "Динамо" так часто розчаровувало вболівальників, що навіть гостьова перемога 2:1 над обезкровленим і деморалізованим суперником не вселяла цілковитої впевненості в підсумковому позитивному результаті.

Але все в підсумку склалося добре. Хоча з нюансами. "Динамо" здивувало на початку матчу, коли одразу пішло в атаку. Не чекали. Не чекали й футболісти "Гента", які явно губилися під натиском швидких атак. Шапаренко вже на 3-й хвилині пристрілявся зі штрафного, але бельгійці відповіли своїм моментом – подача Фортуни з претензіями на гостроту.

Проте на 9-й хвилині кияни провели атаку, на яку в суперника не знайшлося відповіді: Кендзьора в центрі поля віддав на Буяльського, той підключив Супрягу і побіг відкриватися у штрафний майданчик, Владислав скористався тим, що Пластун не грав проти нього щільно, виконав простріл, який елегантним ударом п'ятою замкнув Буяльський. По-дорослому.

Проблеми були далі. Після забитого м'яча за інерцією господарі провели ще кілька атак (Шапаренко влучив в стійку, а Караваєв невдало зіграв на добиванні), а потім віддали суперникові ініціативу. Це ледь не обернулося пропущеним - в епізоді, коли з поперечною передачею помилився Забарний. Гості перехопили м’яч, Кляйндінст викотив під удар Букарі, але той поцілив прямісінько в Бущана.

Ці проблеми "динамівці" створили собі самі, але неправильно говорити, що "Гент" міг забити з нічого. Адже трохи раніше небезпечно бив по воротах Пластун. Наприкінці тайму був момент у Ньянгбо, хоча на той час "Гент" горів уже 0:2. Вдруге гості пропустили з пенальті, коли після подачі Жерсона Родрігеса до штрафної зони рукою зіграв бідолашний Пластун. Карлос де Пена реалізував одинадцятиметровий, підвівши риску під відрізком активності гостей. Надалі "Динамо" знову контролювало хід подій.

Свідченням тому – зароблене право на другий пенальті, коли Супрягу збив Нгаджу-Нгаджі. Фол беззаперечний, але право на гольовий шанс згодом було відібране через офсайд у Владислава, котрий передував його єдиноборству з захисником "Гента". Мірча Луческу не засмутився, лише видав іронічну посмішку.

Напевно, тренер на той час уже розумів, що його команда не випустить з рук бажаної перепустки до групи Ліги чемпіонів. Всі сумніви остаточно відпали на початку другого тайму, коли Фортуна збив швидкого Супрягу в штрафній площі та "привіз" на ворота Руфа черговий одинадцятиметровий. Жерсон Родрігес забив і супроводив останній подих інтриги.

Вже якось спокійно сприймалися ті моменти, які були біля воріт Бущана в проміжку між 55-ю та 60-ю хвилинами. Спершу дальнім ударом міг забити Кляйндінст – не влучив. Потім український голкіпер потягнув два поспіль удари від того ж Кляйндінста та Пластуна. І на цій же хвилі – ще один удар від Ігоря, уже повз голкіпера, але не повз Караваєва, що стояв на лінії воріт.

Після того проблеми "Динамо" в захисті не завершилися – це вже тривожний сигнал в контексті майбутнього групового етапу Ліги чемпіонів. Дорш та Ньянгбо розстрілювали Бущана, але Георгій грав неперевершено. А в моменті на 71-й хвилині – й взагалі феноменально. Він потягнув підступний удар від Кляйндінста, а потім і добивання від Ігоря Пластуна. В тій же атаці Кляйндінст завдав і третього удару, але цього разу невлучно. Як не крути, а на свій гол-другий бельгійці награли. Пізніше Ігор Пластун все ж забив, вдало зігравши на добиванні після енного сейву Бущана, але атака на ворота йшла з офсайдом.

Наприкінці гри у голкіпера "Динамо" було понад десять сейвів, а у його візаві – лише два. Звісно, переможців не судять, і ця Ліга чемпіонів – то презент тренера Мірчі Луческу для Ігоря Суркіса та тих вболівальників, які турбуються про долю команди. Однак пакунок презенту трохи пошарпаний – адже залишилось чимало запитань стосовно гри. А в групі будуть суперники значно міцніші за "Гент" і АЗ.

Ліга чемпіонів. Раунд плей-офф. Матч у відповідь
Україна. Київ. НСК "Олімпійський"
Арбітр в полі – Шимон Марчіняк (Польща)

"Динамо" (Київ, Україна) – "Гент" (Бельгія) 3:0
Голи: Віталій Буяльський 9, Карлос де Пена (пен.) 36, Жерсон Родрігес (пен.) 49

Перший матч – 2:1

"Динамо": Георгій Бущан – Томаш Кендзьора, Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Олександр Караваєв – Микола Шапаренко (Олександр Андрієвський 77), Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський - Карлос де Пена (Беньямін Вербіч 60), Жерсон Родрігес (Віктор Циганков 60) - Владислав Супряга

"Гент": Деві Руф - Алессіо Кастро-Монтес (Джоржан Ботака 65), Мішель Нгаджу-Нгаджі, Ігор Пластун, Нуріо Фортуна - Ніклас Дорш, Еліша Овусу (Сулейман Марі 54), Франк Ньянгбо – Тім Кляйндінст, Осман Букарі, Лоран Депуатр (Матіас Самуаз 76)

Попередження: Аллесіо Кастро-Монтес 12, Ігор Пластун 42, Нуріо Фортуна 49

2834e9

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva