Вінницька обласна
асоціація футболу

П'ятниця, 19 квітня 2024, 11:19:16

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

image 4

image 3

Лідер УПЛ проти головного конкурента. Киян і донеччан поділяли лише 3 очки перед новою очної битвою. Матч, як і онлайн-трансляція Динамо - Шахтар на "Футбол 24", стартував о 19:30. Команда Луческу залишалася єдиною, яка до цих пір не програвала в поточному сезоні першості України. У той же час Динамо розгромно поступилося Шахтарю в Суперкубку і Баварії в ЛЧ. "Гірники" мали намір відіграти 3-очкове відставання в звітній зустрічі. Луческу чергував перемоги з поразками в 4 поєдинках проти своєї колишньої команди. Тому сьогодні за цією логікою мав би брати реванш.

Дуже нервово на старті зустрічі. Моменти виникають насамперед через обрізок суперників. Сирота і Кривцов ледь не привезли, помиляється при грі в пас у своєму штрафному і Забарний, чим викликає дуже емоційну реакцію Луческу. Вітіну, який дебютує в основі Динамо, намагається чіплятися за м'ячі на оригінальній для себе позиції фальшивої дев'ятки. Відповідь Луческу на Педріні, який через травму Траоре також грає такого собі центрфорварда. Де Піна завершував атаку, яку швидким вкиданням з рук почав Бущан, а класно продовжив Караваєв (змінює травмованого Миколенко зліва). Як Супряга в Суперкубку, Карлос пробивав в ту ж ближню штангу, яку прикривав Пятов. Буяльський добив не кращим чином.

Удар Алана Патріка в відповідь також нагадав попередню дуель української Класики. Швидкий контрвипад після моменту Де Піни. Педріні відкотив під удар, Патрік крутив в дев'ятку, але снаряд просвистів мінімально над воротами. Степаненко виграв повітряну дуель у Кендзьора і Шапаренко. Подача Патріка з кутового стала б гольовий, якби не Бущан - Георгій ефектно потягнув удар з кількох метрів. Сидорчук двічі блискуче підчистив обрізки центральних захисників. Капітан киян відразу ж намагається загострити далекими закидами.

Швидкість і наполегливість Вітіну вдалося використати на 25 хвилині. Марлон змушений був ціною жовтої картки зупиняти прохід земляка. Перша помилка Сидорчук. Опорник Динамо дуже довго розвертався. Патрік легко обікрав, Педріні продовжив на Марлоса. Кручений удар не досягає мети. Шапаренко перспективно розігнав атаку. Микола отримав дуже багато часу і простору, але фінальне рішення підкачало. Віддав не в темп на Циганкова, а Віктор зі свого боку побоявся взяти на себе і помилився в передачі.

Як же гостро після кутових "гірників". Кілька поспіль ударів в 10-метровій зоні від воріт - все блокують динамівці. Гарячі атаки Динамо. Кендзера змусив Матвієнко помилитися, Буяльський віддав. Вітіну знову пробив з-за меж штрафного над поперечиною. Буяльський з рикошетом від Додо ледь не повторив гол Сані в ворота Динамо з флангу. Пятов встиг зорієнтуватися і дотягнутися до м'яча. Буяльський - прото король в кінці тайму. Віталій дав в розріз, Вітіно втік від захисника і пробив. Мінімальний промах і відчай бразильця. Де Піна підбадьорює, як рідного брата.

Чудова командна атмосфера в Динамо. Та й гра краще, ніж в Суперкубку. Буяльський, Де Піна, Шапаренко і навіть Караваєв зліва дуже додають гостроти. У киян більше ударів (8: 4) і влучень (2: 1). Однак Шахтар несподівано небезпечний на стандартах і завжди може покарати за обрізки або в перехідних фазах після атак суперника. Траоре не вистачає, хоч Педріні і виглядає кращим в "гірників". Бразилець, правда, не може розірватися. Він намагається бути всюди, а партнерів у штрафний в позиційній грі не вистачає.

На старті другої половини активніше вже Шахтар. Степаненко після невдалого виносу пробивав у дотик - вище. Додо з флангу ледь не закрутив а-ля Буяльський, Бущан також не дрімає. Шапаренко тонко розіграв штрафний. Циганков не зміг прошити Пятова в ближньому бою, Соломон ледь не травмував свого голкіпера. Перші кутові Динамо на 56 хвилині. Без гостроти. Кривцов розкішним пасом розрізав оборону киян. Додо віддавав вже на порожні ворота, але Соломона випередив Сирота. Судді фіксують офсайд, однак на дальньому плані дещо затримався Кендзера. Якби трапився гол, могли за допомогою VAR і зарахувати.

Тітці, Маркос Антоніо і Сікан змінюють Марлоса, Степаненко і Соломона. Потрійний хід Де Дзербі на 66 хвилині. Буяльському вже вдруге грубо дістається ззаду. Жовта і для другого центрбека Шахтаря - Кривцова. Іронічна посмішка Сергія. І майже відразу Шандор виписує "гірчичник" Сікану. Данило наступив на ногу Шапаренко, але теж не згоден з рішенням 32-річного судді. Патрік і Сікан майже пройшли захист киян через стінку з пасом п'ятою від українця. Сидорчук класно прочитав, а через мить ледь не привіз. Патрік обікрав капітана у воротарському. Тут, втім, Шандор зафіксував фол бразильця.

Караваєв двічі помиляється в дуже важливих епізодах. Спочатку віддав не до кінця точний пас на абсолютно вільного Циганкова. Потім Олександр привіз контрвипад. Пощастило, що Антоніо занапастив зусилля Патріка і вкрай невдало навісив з правого флангу. Тітці ліктем врізав Караваєву. Чергова жовта. Дуже нервово діє Динамо під пресингом. Забагато обрізок, які створюють Шахтарю можливості для моментів. Самі "гірники" без допомоги суперника в атаці не вражають. Вітіну пішов до кінця. І тут попередження.

Перші заміни від Луческу на 86-й. Шкурін, Тимчик і Гармаш змінюють Вітіну, Кендзьору і Буяльського. Шахтар домінує у володінні м'ячем, але Динамо не надто протестує, спокійно відбиваючись і захищаючи лідерство. Деякі удари проходять, втім не сильно небезпечні. Кутовий на останніх секундах доданого часу став символом матчу. Шахтар не міг, Динамо ледь не допомогло. Кривцов відклеївся від Сироти, але пробив з кордону воротарського дивно невдало. А далі гра нервів - Де піна не вибив, Забарний бив по своїм, Караваєв виніс із стрічки.

Динамо стало першою командою в УПЛ за 13 матчів, що не дала забити Шахтареві. Обірвалася серія, під час якої "гірники" забили 30 голів. Команда Луческу в чемпіонаті не пропускає вже 6 матчів, не програє 27 турів поспіль, так що зберігає 3-очкову перевагу над підопічними Де Дзербі. Кияни лідирують в Прем'єр-лізі з кращими атакою (25 забитих голів) і обороною (2 пропущених).

Динамо було важливо не посипатися - Київ згадав свої найкращі версії ...

Луческу вийшов з думками про нічию. Вона влаштовувала, хоча перемога на контрах припала б до смаку як ніколи. Його план, в кінці кінців, працював дуже добре. Спокій періодично порушували хіба що Патрік, Педріні, Додо. Намагалися не відставати і ветерани. Степаненко взагалі був чи не головною загрозою. Недарма ж у матчах з Динамо опорник Шахтаря видає кращі атакуючі показники за всю кар'єру (2 голи і 3 ассисти). Міг Тарас забивати і зі стандарту, і на підборі. А міг і гол привезти. Саме з його обрізки почалася швидка атака 3 в 3. У цілому команда Де Дзербі на перемогу не награв. Було багато шуму після Суперкубка, але "гірники" тими 3: 0 себе явно переоцінили. І близько не настільки вони сильніше Динамо, коли воно грає компактно, зібрано і від оборони.

Київ не боявся виходити в атаки, комбінувати великими силами. Моментами цей азарт навіть доводилося кілька гасити з тренерської лави. Караваєв в першому таймі не без допомоги Кривцова створив момент матчу для своєї команди, а після перерви вже отримав на горіхи від Луческу за такий же сміливий прохід. Справедливо. Не може фланговий захисник втрачати м'ячі в центрі поля в настільки критично важливий момент. Епізод міг би стати вирішальним. Хоча в цілому на чужій для себе позиції відіграв один з найкращих поєдинків за дуже-дуже багато часу. Після 0: 8 в двох матчах за тиждень чи не головним завданням було попрацювати над психологічним станом. Луческу впорався і показав, що тільки його силою нехтують, він повертається у велику гру і карає за це.

Румунський тренер придумав вихід Вітіну в центрі нападу. Такого Шахтар не очікував і довго не міг зрозуміти, як працювати з бразильцем. Швидко зароблена жовта для Марлона, вихід один на один з голкіпером, нарощування переваги на лівому фланзі, де більш повільний Кривцов, немолодий уже Марлос і Додо, який заграється в атаку. У відсутності Ісмаїлі було очевидно, яку зону треба перекривати в першу чергу. І Луческу вирішив свідомо бити в неї. Лівий фланг Динамо став великою проблемою. Караваєв, Де Піна і Вітіну робили свою справу методично і послідовно. Туди доставляли м'яча центральні захисники і хавбеки. Там же був спрямований погляд Бущана.

Забарний і Сирота нервували настільки, що слали передачі в поліклініку. Неймовірні обрізки поперек поля на своїй половині або пулянія в аут, коли ніхто не тисне. Це все дуже насторожувало. У короткий обдуманий пас молодіжка Динамо, звідки прийшли обидва футболісти, грати не любить споконвіку. Тому не дивно, що чекати таких навичок плеймейкера, як у 12-мільйонного Марлона, годі й говорити. Тут не до вимотування суперника монотонними передачами. Тут б не привезти на рівному місці подарунок, який стане золотим і дозволить суперникам потім місяцями розповідати про повне домінування.

А ось з далекими передачами іноді виходило дуже непогано. Це взагалі було досить потужна зброя Динамо проти високої лінії оборони суперника. Може, комусь ці постійні закиди вперед здадуться аж надто простакуватим стилем, але наскільки ж ефективний він проти Шахтаря! У своєму штрафному молоді українці також підчищали на гідному рівні. З механізму команди Луческу не випадала жодна одиниця. Той же Циганков не реалізував момент, але працював на оборону, як ніколи. Ось чому на перші заміни чекали до 86 хвилини. Румунський фахівець нікуди не поспішав. Він не міг ризикувати нічиєї заради примарних шансів перемогти. І такий розрахунок був самим здоровим і кращим з можливих на сьогодні.

Де Дзербі не використовує шанс, має вагоме виправдання, але розчаровує більше

Італієць після поєдинку заводив ту ж пісню, що і Каштру за мотивами не надто вдалих матчів. "Ми домінували, суперника на полі не було - ніхто, крім нас, в футбол не грає". Слабкі виправдання як для, можливо, фінальної зустрічі першої частини сезону. Шахтар не добув результат. Шахтар до виконання поставленого завдання ні ближче Динамо. Про домінуванні смішно навіть говорити в контексті статистики контролю м'яча - з яких це пір 55% на 45% стали повною перевагою одних над іншими? За ударам, якщо у кого-то і була перевага, то не у донеччан.

Так, Алан Патрік зіграв черговий елітний матч. Разом з Педріні він, як і в Суперкубку, створював різницю. Ці передачі, рух, впевненість, звільнення простору для партнерів, читання гри і відбір. Сам би, напевно, з радістю обміняв той свій гол на потрапляння в сьогоднішній битві. Було близько, але не всім же його дальнім ударам залітати. Якби Алану Патріку було не 30, а хоча б на 5 менше, за нього вже б боролися клуби з топ-чемпіонатів. Питання в тому, що витягніть з Шахтаря згаданий дует бразильців, і команда буде ще більше страждати в позиційній грі. Скільки "гірники" втратили з відсутністю того ж Ісмаїлі?

Де Дзербі поки не зміг налагодити процес. Радіти розгрому Вереса і Маріуполя можна скільки завгодно, але провідних іноземних тренерів під топовий як для УПЛ трансферний бюджет запрошують далеко не для цього. Словами про повне домінування над суперником, якого нібито не було на полі, він відволікає від проблем своїх підопічних. Шахтар не забив Інтеру, не зміг розкрити і Динамо. Малюнок гри, може, і більш цілісний.

Але кращих моментів команда Де Дзербі не створює навіть тоді, коли володіє перевагою в контролі відсотків на 10-20. Шанси на стандартах? І хочеться похвалити донеччан за розвиток цього компонента, але ми добре знаємо, що гра на другому поверсі також - одна з найбільших болячок Динамо. Травма Траоре є серйозним аргументом, але не може бути виправданням всьому. Ніхто не дасть гарантій, що лассіньї зміг би дотиснути і повторити свій дубль з Суперкубка. Шериф показав, що навіть цей форвард - не панацея в матчах, де суперник вміло закривається.image

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva