Вінницька обласна
асоціація футболу

Субота, 20 квітня 2024, 14:07:15

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ УЄФА ПРИВІТАВ УКРАЇНСЬКУ АСОЦІАЦІЮ ФУТБОЛУ ІЗ 30-РІЧЧЯМ

9 грудня Українська асоціація футболу відсвяткувала своє 30-річчя в Національній опері України в присутності керівництва держави, президента УЄФА, представників ФІФА та керманичів европейських футбольних асоціацій.

Офіційний сайт УЄФА опублікував статтю, присвячену святкуванню 30-ї річниці УАФ. У ній, зокрема, йдеться:    

«Одним із почесних гостей урочистостей із нагоди 30-річчя УАФ був президент УЄФА Александер Чеферін.

«Озираючись на ці три десятиліття незалежності, ви повинні пишатися тим, що було зроблено, — сказав пан Чеферін у своїй промові на гала-заході. — Ви досягли того, чого багато хто не зробив би й за сто років».

Під час свого візиту в Україну очільник УЄФА провів перемовини з президентом УАФ Андрієм Павелком та іншими представниками асоціації, а також зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським, який подякував УЄФА за допомогу в розвитку футболу в країні.

Досягнення клубів та збірних

«Українські клуби відіграють важливу роль на європейській футбольній арені, — зазначив Александер Чеферін, — вони регулярно беруть участь у найпрестижніших змаганнях УЄФА». Один із значних успіхів українських ФК припав на 2009 рік, коли донецький «Шахтар» став останнім володарем Кубка УЄФА.

Національна збірна 2006 року вийшла в 1/4 фіналу чемпіонату світу, а цього літа — в 1/4 фіналу Євро-2020. Також вона продовжує боротьбу за вихід на ЧС-2022, пробившись у плей-офф відбору, що пройде навесні. На юнацькому рівні Україна є чинним чемпіоном світу U-20, здобувши цей титул 2019 року.

«Неможливо уявити жодного великого турніру без вашої синьо-жовтої форми, — сказав президент УЄФА, — без багатьох гравців світового рівня, яких виростила Україна». Серед великих українських футболістів очільник УЄФА згадав Андрія Шевченка, Олега Блохіна та Ігоря Бєланова, володарів «Золотого м’яча» 2004-го, 1975-го та 1986 років відповідно.

Господар престижних турнірів

Україна також досягла великих успіхів як господар престижних міжнародних змагань. Країна успішно спільно з Польщею провела Євро-2012, а на НСК «Олімпійський» у Києві пройшов фінал між Іспанією та Італією. На цьому ж стадіоні відбувся фінал Ліги чемпіонів 2018 року між «Реалом» та «Ліверпулем».

Ці події стали надзвичайно важливими для популяризації та розвитку футболу в Україні.

Чітка стратегія УАФ

Українська асоціація футболу має чітку мету та прагне, щоб до 2024 року цим видом спорту в країні займався мільйон осіб. Стратегічна робота зосереджена на розвитку інфраструктури, освітніх та управлінських процесах, популяризації гри в різних частинах України та підтримці дитячого й жіночого футболу.

«Я особливо пишаюся тим, що ви визнали соціальний аспект нашого виду спорту, ​​— сказав пан Чеферін. — Кількість дітей, які насолоджуються футболом в Україні, щороку зростає. Це свідчить про бачення, силу та відданість асоціації справжнім цінностям футболу».

«Ми — сильна команда, ми — надзвичайно амбітна національна асоціація в Європі та світі, — своєю чергою сказав Андрій Павелко на урочистому заході. — Важливо, щоб ми разом робили все, щоб залучити мільйони хлопців і дівчат до гри та здорового способу життя, щоб вони могли грати у свою улюблену гру, і ми могли бачити, як у нашій країні зростають майбутні нові володарі «Золотого м’яча».

Важлива допомога УЄФА

Фінансування УЄФА програми Hat Trick допомогло УАФ покращити національну футбольну інфраструктуру. Зосередившись на будівництві повнорозмірних та невеликих майданчиків зі штучним покриттям, асоціація забезпечила доступ до всесезонних занять на якісних майданчиках великій кількості людей в Україні — і, що особливо важливо, дітей та молоді.

«Ви дозволяєте мільйонам дітей втілювати свої мрії на зеленому полі, — сказав Александер Чеферін. — Я дякую вам за це від імені УЄФА й від себе особисто й бажаю ще довгих років успіху».

На нещодавній церемонії нагородження UEFA Grow Awards 2021 УАФ перемогла завдяки проєкту зі стратегічного розвитку футболу в регіонах та збільшення кількості гравців на регіональному рівні. А нещодавно Україна оголосила про свою офіційну зацікавленість у тендері на проведення фінального турніру чемпіонату Європи серед жінок 2025 року.

Президент УЄФА отримав українську нагороду

Президент України Володимир Зеленський вручив Александеру Чеферіну орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня — найвищу нагороду, якою держава відзначає представників інших країн.

«Це заслужена оцінка багаторічної плідної співпраці між УЄФА та українською футбольною спільнотою», — сказав Андрій Павелко, який був присутній на цій церемонії. На зустрічі також ішлося про будівництво національної тренувальної бази для збірних України — сучасного комплексу, який обслуговуватиме чоловічі та жіночі збірні, а також дитячі та юнацькі команди.

Зробити спорт доступним

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що влада країни дбає про те, щоб спорт був привабливим і доступним для кожного громадянина. «Ми робимо й будемо робити все, щоб спорт був привабливим для українців», — сказав він.

«Для нас важливо, щоб у кожному дворі, у кожному місті люди мали можливість безкоштовно й у будь-який час займатися спортом. Наші програми спрямовані на поширення активного способу життя та створення сучасної спортивної інфраструктури», — підкреслив Глава Держави».

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva