Вінницька обласна
асоціація футболу

Субота, 20 квітня 2024, 10:03:13

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

Гадаєте, було б не так складно, якби збірна України виступала в повністю основному складі? Далеко не факт… Як показує цьогорічна практика, українцям важко даються другі поєдинки спарених турів. І це нам дуже сильно пощастило, що під час таких "спарок" в кваліфікації Євро-2020 ми зуміли уникнути втрати очок.

Сьогодні не уникнули б… якби проводили не товариський, а офіційний поєдинок. А так можна змиритися з цим результатом. З полегшенням видихнув і Андрій Шевченко, який скрупульозно працює над своєю репутацією абсолютно в усіх аспектах. Бо вляпатися в історію як перший тренер збірної України, що програв представнику африканського континенту, було б неприємно.

Гадаєте, було б не так складно, якби збірна України виступала в повністю основному складі? Далеко не факт… Як показує цьогорічна практика, українцям важко даються другі поєдинки спарених турів. І це нам дуже сильно пощастило, що під час таких "спарок" в кваліфікації Євро-2020 ми зуміли уникнути втрати очок.

Сьогодні не уникнули б… якби проводили не товариський, а офіційний поєдинок. А так можна змиритися з цим результатом. З полегшенням видихнув і Андрій Шевченко, який скрупульозно працює над своєю репутацією абсолютно в усіх аспектах. Бо вляпатися в історію як перший тренер збірної України, що програв представнику африканського континенту, було б неприємно.

Україна - Нігерія 2:2. Як вийти сухим із води - изображение 1

Нігерія нас перегравала. Продавлювала, можна сказати. Дуже швидко гості організували стартову атаку, яку фінальною передачею "запоров" Чуквезе. Але вже в наступному епізоді все було виконано бездоганно: Самуель Калу на лівому фланзі атаки збірної Нігерії пошив в дурні ледь не половину наших гравців, відпасував Івобі, той прострілив, а Арібо ударом з центру штрафної зони не залишив шансів Луніну.

Луніну, який, в цілому, провів непоганий перший тайм. Рятував кілька разів. Зокрема, після виходу Чуквезе один на один з голкіпером, після удару Івобі з прицілом під поперечину, після кількох спроб Калу, Осімхена, Арібо і ще кількох дальніх ударів. Міг врятувати в епізоді з одинадцятиметровим, однак Осімхен пробив дуже добре – точнісінько під стійку. Пенальті, до речі, "привіз" Караваєв, у якого перед очима в тій ситуації промайнув момент з матчу "Брюгге" - "Динамо". Можливо, Калу й підбирав під себе ноги для картинного падіння, однак в м'яч Караваєв теж не грав…

Треба сказати й про влучання м'яча у поперечину після удару Осімхена. Було непереливки Україні, що також читалося на обличчі Андрія Шевченка: тренер нетипово для себе нервував.

Втім, у першому таймі були й приємні моменти. Це, зокрема, професорські передачі Коваленка та Зінченка. Перший розіграв атаку, коли віддав на Караваєва, а той прострілював в напряму Циганкова і Мораєса (захисник Нігерії зіграв на випередження), а другий виводив Мораєса один на один, однак нападник "Шахтаря", якого ще в першому таймі замінили через травму, програв у швидкості голкіперу Усохо. Саме тоді Мораєс й отримав пошкодження.

Прикро, що наприкінці першої 45-хвилинки Циганков не скористався нечіткою грою опонентів в зоні правого оборонця. Віктор жодну з двох спроб пробити Узохо не реалізував.

Відзначаємо ще один важливий момент: це був дійсно корисний спаринг. Не тому, що ми програвали і викручувалися, а тому, що Нігерія, попри відсутність деяких основних гравців, грала в повну силу, з азартом. За ходом гри зникло відчуття, що цей поєдинок не відіграє турнірного значення – обидві команди бажали себе проявити.

У гостей це виходило краще і в другому таймі. До пори до часу. Вже на старті міг відзначитися Івобі, коли отримав нагоду для удару після помилки Луніна. Не влучив, а ще пізніше у штрафному майданчику Бурда зіграв в ногу проти Самуеля Калу. Міг бути й другий пенальті.

Хоча й за такої значимої переваги суперника команда Андрія Шевченка не залишалася без моментів. Ще б пак, адже з глибини раз-по-раз йшли шикарні передачі. Вдруге в цьому матчі вміння зіграти тонко проявив Зінченко, який "черпачком" вивів на ударну позицію Ярмоленка, той не пробив, але спрямував м'яча на дальню стійку, де повз снаряд майже синхронно махнули Яремчук з Циганковим.

Потім ще був класний удар Малиновського зі штрафного, після чого понизилися загальні швидкості цього матчу. Нігерійці втомилися, послабили тиск і пропустили подвійний удар. Спочатку Зінченко забив класний гол після передачі Караваєва – удар в ближній кут виявився сильним і точним. А потім, доки ще навіть не встигли прокрутитися повтори попереднього епізоду, відзначився Яремчук. Марлос заволодів м'ячем в зоні між центральною лінією і радіусом штрафного майданчика, віддав розрізну передачу на Яремчука, Роман не переграв воротаря, однак м'яч, відлетівши від голкіпера після сейву, влучив нападникові в руку і прошмигнув до сітки – це 2:2.

Україна фінальний відрізок провела ліпше, але чи компенсує це усі попередні неприємності цього матчу? Скажемо інакше – для нас це черговий урок. Під таким тиском українська команда могла зламатися і програти розгромно, а за фактом господарі ледь не вирвали перемогу, коли Коноплянка добре пробив зі штрафного. Команда зберегла обличчя і віддячила вболівальникам за непідкупні емоції.

Це був класний поєдинок. Спаринг, який, безперечно, піде на користь.

Товариський матч. 10-е вересня
Дніпро. "Дніпро Арена"
Арбітр в полі – Паоло Валері (Італія)

Україна – Нігерія 2:2
Голи: Олександр Зінченко 78, Роман Яремчук 79 - Джо Арібо 4, Віктор Осімхен 34 (пен.)

Україна: Андрій Лунін - Олександр Караваєв, Микита Бурда, Микола Матвієнко, Едуард Соболь - Руслан Малиновський (Володимир Шепелєв 73), Олександр Зінченко, Віктор Коваленко (Віталій Буяльський 67) - Віктор Циганков (Євген Коноплянка 73), Жуніор Мораес (Роман Яремчук 37), Андрій Ярмоленко (Марлос 58)

Нігерія: Френсіс Узохо - Ола Айна, Вілліам Трост-Еконг (Чідозе Аваз'єм 87), Олувасемілого Аджай, Джамілу Коллінз - Джо Арібо, Огенекаро Етебо - Самуель Чуквезе (Емануель Бонавентуре 82), Алекс Івобі (Андерсон Есіті 69), Самуель Калу (Мозес Саймон 74) - Віктор Осімхен (Дордж Майя 90+1)

Попередження: Віктор Осімхен 84

273ce0

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva