Вінницька обласна
асоціація футболу

Вівторок, 16 квітня 2024, 14:36:09

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

У вересні після тривалої перерви, викликаної пандемією, відновилися поєдинки турнірів на рівні збірних, в яких беруть участь представники України.

1 вересня. Стартувала друга хвиля навчання арбітрів VAR, яке проводить Українська асоціація футболу. У перші дні осені офіційні особи матчу закріплюватимуть здобуті знання в режимі тренувальних матчів, а Комітет арбітрів УАФ незабаром отримає поповнення серед сертифікованих інструкторів VAR.

Нова хвиля охоплює 14 осіб, які будуть кваліфіковані для роботи з VAR. Випускники другої хвилі навчання будуть повноцінно залучені до матчів українських змагань вже з 5-го туру поточного чемпіонату УПЛ.

2 вересня. Імена своїх суперників у кваліфікації Євро-2022 дізналася Збірна України з футзалу. Згідно з результатами жеребкування групового раунду кваліфікації чемпіонату Європи з футзалу, яке відбулося у швейцарському Ньйоні, синьо-жовті потрапили до групи 1, де зіграють проти Хорватії, Албанії та переможця стикових матчів відбірного раунду між командами Сан-Марино та Данії.

Матчі групового етапу відбору пройдуть з 2 листопада 2020 року по 14 квітня 2021 року.

2 вересня. Урочиста церемонія відкриття нового стадіону, на якому проводитиме свої домашні матчі ФК «Колос», пройшла в Ковалівці Київської області.

Реконструкція старої арени тривала 414 днів і обійшлася приблизно у 160 млн гривень. В урочистій церемонії відкриття взяли участь президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко та президент «Колосу» Андрій Засуха.

«У січні, коли відвідував Ковалівку, будівництво було в розпалі, а вже сьогодні ФК «Колос», за який невдовзі в кваліфікації Ліги Європи вболіватиме вся Україна, отримав оновлену домівку, яка має необхідні умови, щоб стати футбольним центром всієї Київської області», — відзначив Андрій Павелко.

3 вересня. Національна збірна України розпочала виступ у дивізіоні А Ліги націй із перемоги над командою Швейцарії. Матч у Львові завершився з рахунком 2:1 на користь синьо-жовтих. У господарів відзначилися голами англійські легіонери Ярмоленко та Зінченко. Асистували їм відповідно Тимчик та Михайліченко — два дебютанти, для яких гра зі швейцарцями стала першою за головну команду.

Після цієї перемоги синьо-жовті очолили групу 4 елітного дивізіону Ліги націй.

«Дебютанти діяли дуже впевнено, вони повністю виконали завдання, які ми ставили. Після гарного підключення Тимчика ми забили перший м'яч... Щодо замін, то ми могли зробити їх лише три. По ходу матчу я зважав на різний стан гравців. Ті футболісти, які були на полі, тримали ритм гри, заміни були непотрібні. До того ж я не був упевнений, що виконавець зможе ввійти в таку гру. Результату ми досягли, отже, таке рішення було виправданим», — зазначив після матчу головний тренер українців Андрій Шевченко.

3 вересня. Президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко у Львові провів зустріч із президентом Швейцарської футбольної асоціації Домініком Бланом та Надзвичайним і Повноважним послом Швейцарії в Україні Клодом Вільдом.

Під час прийому Андрій Павелко, Домінік Блан та Клод Вільд обговорили питання двосторонньої співпраці України та Швейцарії з розвитку футболу, обмінялися спогадами про попередні зустрічі двох національних збірних, зокрема про історичний і переможний для нашої команди поєдинок 1/8 фіналу чемпіонату світу-2006, а також думками про перспективи розвитку двосторонніх стосунків, у тому числі в проведенні товариських матчів національних збірних України і Швейцарії.

«Я вдячний моєму швейцарському колезі Домініку Блану та пану послу Клоду Вільду за надзвичайно цікаву й продуктивну зустріч, яка сприятиме розвитку футбольної співпраці України та Швейцарії», — зазначив за підсумками заходу Андрій Павелко. 

4 вересня. Відбулося підписання угоди між ARBER та Українською асоціацією футболу, згідно з якою ARBER створює офіційну колекцію ділового одягу для національної збірної України та офіційної делегації УАФ.

Угода визначає розширений формат співпраці, що, окрім зазначеного, передбачає створення та активне розповсюдження унікальної спільної капсульної колекції повсякденного одягу ARBER-UAFootball для мільйонів футбольних уболівальників та шанувальників якісного одягу від ARBER.

4 вересня. Молодіжна збірна України на виїзді зіграла внічию (1:1) з лідером кваліфікаційної групи 8 Євро-2021 (U-21) — командою Данії. Синьо-жовті відкрили рахунок на 74-й хвилині (відзначився Сікан), а пропустили м’яч у відповідь на п’ятій компенсованій хвилині, втративши перемогу, яка була такою близькою.

«Збірна України за всіма показниками перевершила свого опонента, але футбол — така річ, що в ньому не завжди перемагає найсильніший», — зауважив після матчу наставник «молодіжки» Руслан Ротань.

2—6 вересня. Збірна України з пляжного футболу виступила у Суперфіналі Євроліги в Португалії. Підопічні Миколи Костенка виграли в Німеччини по пенальті й поступилися Швейцарії та Португалії, а в матчі останнього туру обіграли Францію та посіли підсумкове третє місце.

6 вересня. Другий матч в Лізі націй провела національна збірна України. Зустріч в Мадриді завершилася перемогою іспанської команди з рахунком 4:0. І в цій грі тренерський штаб української збірної задіяв абсолютного дебютанта — з перших хвилини на поле вийшов Харатін.

Після другого туру синьо-жовті з трьома очками розташувалися на другому рядку таблиці групи А4.

Головний тренер синьо-жовтих Андрій Шевченко пояснив невдалий підсумок матчу втомою футболістів після попередньою зустрічі: «Головна проблема полягала в тому, що наша команда не відновилася. Друга гра на такому рівні завжди дається важко. Коли ми зустрічаємося з топ-збірними, ми дуже важко потім відновлюємося. Хлопці віддали на полі всі сили, але Іспанія була кращою».

8 вересня. Молодіжна збірна України впевнено перемогла фінську команду у виїзному матчі відбору Євро-2021 (U-21). Підопічні Руслана Ротаня завдяки голам Коноплі та Сікана вирішили долю поєдинку ще в першій 45-хвилинці. У підсумку — 2:0 на користь українців, які піднялися на третій рядок кваліфікаційної групи 8.

«Для нас важлива якість гри, яку ми намагаємося поліпшувати. Хоча й від результату ми не відмовляємося. Кожен матч, що залишився у відборі, буде для збірної України немов фінальний», — сказав на післяматчевій прес-конференції коуч синьо-жовтих Руслан Ротань.

10 вересня. У Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування другого попереднього етапу розіграшу Кубка України-2020/2021.

Імена своїх суперників дізналися 19 переможців першого етапу та три клуби першої ліги — «Агробізнес», «Волинь» та «Оболонь». 

10 вересня. Визначилися місця проведення наступних матчів молодіжної збірної України у кваліфікації Євро-2021 (U-21). Домашню гру з Румунією 9 жовтня синьо-жовті проведуть на стадіоні «Оболонь-Арена» в Києві. За чотири дні після цього, 13 жовтня, «моолодіжка» в гостях зустрінеться з командою Північної Ірландії. Поєдинок пройде в місті Баллімена на стадіоні «Шоуграндс».

11 вересня. Міністерство охорони здоров’я України в листі на адресу УАФ підтвердило можливість проведення міжнародних клубних матчів та поєдинків національних збірних з уболівальниками в «зеленій» та «жовтій» зонах.

Президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко прокоментував лист очільника МОЗ та висловив упевненість, що підтримка глядачів допоможе нашим командам у відповідальних матчах:

— За останні півтора місяці нам вдалося повернути глядачів на трибуни в матчах УПЛ, першої і другої ліги там, де це дозволяє епідеміологічна ситуація. Наступний крок — повернення вболівальників на міжнародні матчі наших клубів і національних збірних. Для цього також необхідне окреме рішення МОЗ. Після тривалих консультацій ми надіслали відповідний запит і отримали позитивну відповідь від міністра Максима Степанова. За що я йому дуже вдячний!

11 вересня. Указом Президента України Володимира Зеленського № 387/2020 з нагоди Дня фізичної культури і спорту державними нагородами відзначені і представники Української асоціації футболу.

Зокрема, Ігор Іванович Бєланов — співголова Комітету професіонального футболу — нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня; Ірек Фархатович Гатауллін — голова громадської спілки «Вінницька обласна асоціація футболу», президент громадської організації «Всеукраїнська асоціація футболістів-професіоналів», член Виконкому УАФ — орденом «За заслуги» ІІ ступеня; Роман В’ячеславович Зозуля — волонтер, футболіст футбольного клубу «Альбасете» — орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

12 вересня. З нагоди Дня фізичної культури і спорту за ініціативи Мінімолспорту спільно із Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та УАФ були проведені фізкультурно-оздоровчі заходи.

У рамках святкування відбулися міні-турнір та майстер-класи з футболу, після чого всі бажаючі мали змогу сфотографуватися зі «Срібною бутсою» Олега Протасова, яку він отримав за друге місце серед бомбардирів національних першостей у 1986 році. Також діти-учасники заходів отримали спортивну екіпіровку та сувеніри.

12 вересня. З нагоди Дня фізичної культури і спорту в селі Коржі Баришівського району Київської області відбулося відкриття стадіону для місцевого футбольного клубу «Трубіж».

«Ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю в таких проєктах, завдяки чому тисячі хлопчиків і дівчат із малих громад отримують можливість займатися улюбленою грою в сучасних європейських умовах», — відзначив у своєму виступі перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, який від імені президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка та головного тренера національної збірної України Андрія Шевченка привітав усіх із Днем фізичної культури і спорту, після чого вручив місцевій футбольній громаді ексклюзивні подарунки від головної команди країни, зокрема — символічну футболку «12 гравець Коржі».

14 вересня. Українська асоціація футболу та офіційний партнер національної збірної України Parimatch провели в Києві в PMHUB друге засідання Експерт-клубу Parimatch цього року. Темою обговорення був старт збірної України в розіграші Ліги націй.

Участь у засіданні взяли легендарний гравець, перший віце-президент УАФ Анатолій Дем'яненко, головний тренер юнацької збірної України U-17 Сергій Нагорняк, футболіст національної команди Микола Матвієнко та прес-аташе головного тренера збірної Микола Васильков. Модерував захід прес-аташе національної збірної України Олександр Гливинський.

15 вересня. Український клуб «Мрія-2006» став переможцем жіночого Кубку європейських чемпіонів із пляжного футболу.

Команда з Ананьєва, яка представляла нашу країну в розіграші Кубка чемпіонів в португальскому Назаре, посіла перше місце на престижному турнірі, випередивши чотирьох конкурентів. 

16 вересня. Офіційно оголошено, що 7 жовтня поточного року на стадіоні «Стад де Франс» у Сен-Дені національна збірна України проведе товариський поєдинок із чинним чемпіоном світу — командою Франції. Цей матч мав відбутися 27 березня, але через пандемію вірусу COVID-19 та рішення Виконкому УЄФА його було перенесено.

16 вересня. Виконавчий комітет УЄФА, членом якого є президент УАФ Андрій Павелко, у зв’язку із ситуацією з вірусом COVID-19 в Європі ухвалив рішення щодо деяких турнірів. Зокрема, змінено формат жіночої Ліги чемпіонів сезону-2020/2021, Ліги чемпіонів із футзалу сезону-2020/2021 та Євро-2020 (U-19).

Еліт-раунд кваліфікації Євро-2020 (U-19) перенесено із жовтня на листопад поточного року. Фінальна стадія за участі восьми команд пройде в Північній Ірландії в березні 2021 року. Юнацька збірна України U-19, яку очолює Олег Кузнецов, у рамках еліт-раунду кваліфікації Євро-2020 у Данії посперечається за єдину путівку до фінальної стадії з командою господарів, латвійцями та англійцями.

16—17 вересня. Відбулися 11 матчів другого попереднього етапу розіграшу Кубка України-2020/2021. На цьому етапі в боротьбу за трофей вступили і провідні команди першої ліги, декому з них, зокрема «Волині» довелося зійти з дистанції.

18 вересня. У Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування третього (1/16) раунду Кубку України-2020/2021. У жеребкуванні цієї стадії Кубку України взяли участь 11 переможців другого попереднього етапу (сім клубів першої ліги, три клуби другої ліги, один аматорський колектив) та 11 клубів Прем’єр-ліги. Жеребкування було сліпим. Участь у процедурі взяв перший віце-президент УАФ Анатолій Дем'яненко.

18 вересня. Стадіон «Колос» у Ковалівці Київської області рішенням УЄФА було затверджено місцем проведення поєдинку кваліфікаційного турніру молодіжного Євро-2021 між збірними України та Північної Ірландії.

18 вересня. Жіноча збірна України здобула першу перемогу у відборі Євро-2022. Синьо-жовті обіграли в гостях Чорногорію (3:1) та зберегли шанси на проходження кваліфікації.

Голи у складі підопічних Наталії Зінченко на рахунку Апанащенко та Куніної. Ще один м’яч у свої ворота відправила захисник команди суперниць.

15—19 вересня. У Харкові відбувся навчально-тренувальний збір юнацької збірної України з футзалу (U-19), під час якого синьо-жовті зіграли два контрольні поєдинки (із «Монолітом-Viva Cup» — 0:2 та «Гепардом» — 2:3). Команда, яку очолює головний тренер Віталій Одегов, готується до кваліфікації Євро-2021.

20 вересня. Фестиваль чемпіонів УАФ PROTASOV CUP-2020 серед дитячих команд, складених із гравців 2010 року народження, пройшов у Києві. Усі 10 учасників провели по три матчі. 

«У вашому віці я також дуже любив футбол, присвячував йому кожну вільну хвилину, — звернувся до учасників фестивалю Олег Протасов. — Я обожнював його й навіть уві сні бачив, як виходжу на поле у складі свого улюбленого «Дніпра» із власним прізвищем на футболці, при заповнених трибунах, насолоджуюся грою, забиваю голи… Можна сказати, що мої сни здійснилися, чого бажаю й вам».

20 вересня. Після завершення фестивалю чемпіонів УАФ PROTASOV CUP-2020 на НТК ім. Баннікова пройшла церемонія нагородження учасників Відкритого чемпіонату Футбольної академії УАФ сезону-2019/2020, який стартував восени минулого року. У змаганнях, що проходили за ініціативи Української асоціації футболу та за підтримки благодійного фонду «Розвиток футболу України», взяли участь 10 столичних дитячих колективів, сформованих із футболістів 2010 року народження.

На жаль, через пандемію не вдалося провести змагання в повному обсязі, тому призерів визначили за підсумками дев'яти турів. Переможцем став СК «Київ», друге й третє місця посіли відповідно команди ФА УАФ та ФК «Троєщина».

У церемонії нагородження взяли участь перші віце-президенти УАФ Вадим Костюченко та Олег Протасов.

21 вересня. Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко оголосив список із 28-ми гравців, викликаних для підготовки та участі в матчах проти команд Франції (7 жовтня), Німеччини (10 жовтня) та Іспанії (13 жовтня).

Серед викликаних — один новачок. Це — захисник Євген Чеберко з австрійського ЛАСКу.

22 вересня. Другу перемогу поспіль у відборі Євро-2022 здобула жіноча збірна України. У Києві на «Оболонь-Арені» команда Наталії Зінченко не залишила шансів Греції — 4:0.

Забитими м’ячами у складі синьо-жовтих відзначилися Козлова (дубль), Кравець та Апанащенко. Завдяки цій перемозі українки вийшли на третє місце у своїй групі та продовжили боротьбу за путівку до фінального турніру.

Після невдалого старту мої підопічні вже не мають права на помилку, для них кожен поєдинок — немов фінальний, — прокоментувала головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко результати останніх поєдинків. — Ось чому на ці протистояння дівчат не треба було особливо налаштовувати. План був один — виходити на поле й перемагати.

24 вересня. Відбулося засідання Виконавчого комітету УЄФА, членом якого є президент УАФ Андрій Павелко. Було ухвалено ряд важливих для європейського футболу рішень.

Зокрема, було вирішено надолужити матчі збірних, скасовані через паузу в березні поточного року й перенесення Євро з літа 2020-го на 2021 рік. Ці поєдинки будуть зіграні за рахунок продовження вікон у календарі ФІФА в березні й вересні 2021 року. Визначено дати фінального турніру Ліги націй (6—7 жовтня та 10 жовтня 2021 року). Залишено чинним правило п'яти замін у всіх матчах Ліги націй УЄФА, кваліфікації жіночого Євро, Ліги чемпіонів УЄФА, Ліги Європи УЄФА, жіночої Ліги чемпіонів УЄФА і стикових матчах європейської кваліфікації до кінця поточного сезону.

Рішення Виконкому УЄФА стосувалися також календаря кваліфікації ЧС-2022 та спеціальних заходів під час проведення матчів турнірів на рівні клубів та збірних.

— Відбулося перше живе засідання Виконкому УЄФА після більш ніж піврічної вимушеної перерви, викликаної пандемією COVID-19, — відзначив президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко. — У цей період ми бачилися з колегами виключно у форматі відеоконференцій. Тому сьогодні було надзвичайно приємно зустрітися в Будапешті й обговорити ключові напрямки розвитку європейського футболу та робочі плани на майбутнє.

25 вересня. Чергова група українських спеціалістів отримала PRO-дипломи УЄФА. Урочисте вручення дипломів, в якому взяв участь перший віце-президент УАФ, віце-президент АВФУ Анатолій Дем’яненко, відбулося в Будинку футболу.

Повний курс навчання (2018—2020) пройшли: Анатолій Безсмертний, Олександр Грицай, Андрій Донець, Михайло Дячук-Ставицький, Наталія Зінченко, Володимир Ковалюк, Руслан Костишин, Артем Куслій, Сергій Літовченко, Олег Мазуренко, Остап Маркевич, Руслан Мостовий, Сергій Назаренко, Віктор Пищев, Гліб Платов, Олександр Поклонський, Андрій Ущаповський, Олександр Фундерат, Олександр Чижевський, В'ячеслав Шевчук та Олександр Шовковський. 

29 вересня. На позачерговій Конференції Професіональної футбольної ліги України, яка відбулася в Будинку футболу, було обрано нового президента ПФЛ. Згідно з одноголосним рішенням делегатів, цю посаду на чотири роки обійняв Олександр Каденко.

Першим із призначенням керівника ПФЛ привітав президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, який узяв участь у заході.

Також на конференції був затверджений Статут ПФЛ у новій редакції. Футбольні клуби ПФЛ протягом трьох місяців мають привести свої статути у відповідність до його вимог.

30 вересня. У Будинку футболу відбулася прес-конференція, під час якої було представлено першу в Україні кіберфутбольну лігу, участь у якій зможе взяти кожен бажаючий.

Під час презентації було оголошено про початок співпраці Української асоціації електронного футболу з однією з найбільших вітчизняних кіберспортивних платформ — ESportsBattle, презентовано кіберфутбольну академію для геймерів та майбутніх фахівців цієї справи — ESportsBattleAcademy. Участь у заході взяли як представники організацій, так і відомі спортсмени.

30 вересня. Було зіграно 10 із 11-ти поєдинків третього раунду (1/16 фіналу) розіграшу Кубка України-2020/2021. Фаворити протистоянь загалом підтвердили свій статус. Зокрема, остання аматорська команда в поточному розіграші, «Вікторія», поступилася елітному «Маріуполю» — 1:3.

30 вересня. На стадіоні «Сонячний» у Харкові відбувся фінальний матч розіграшу Кубка України серед жіночих команд сезону-2019/2020 між «Восходом» (Стара Маячка) та «Житлобудом-2» (Харків). Із рахунком 1:0 перемогу святкував «Житлобуд-2», який став володарем трофея вперше в історії.

no image found

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva