Вінницька обласна
асоціація футболу

П'ятниця, 26 квітня 2024, 03:49:07

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра
11.05 - Лукавого Дмитра
12.05 - Дерев'яного Якова

На Спеціальній Олімпіаді у Вінниці разом м’яча разом ганяли і дітлахи, і молодики

Пройшли обласні змагання cеред футболістів із вадами розумового розвитку

У День Європи у Вінниці відбувся регіональний турнір з міні-футболу серед молоді із вадами розумового розвитку. Він проходив у рамках Європейського тижня футболу. І мав традиційну назву – Спеціальна Олімпіада.

На старт вийшли близько сотні учасників із дев’яти команд. В кожній було по сім основних гравців і один запасний. Вони представляли спеціалізовані школи Вінниці, с. Агрономічне (Вінницький район), Немирова та Шаргорода.

М’яча спільно ганяли спортсмени різного віку – від дев’яти років і навіть 25-річні молодики. Грали на майданчику зі штучним покриттям Вінницької школи № 10.

Команди були розбиті на три дивізіони, в залежності від можливостей учасників. Їх потенціал визначили під час попередніх товариських зустрічей.

– В одному дивізіоні грали діти, які можуть тільки вдарити ногою м’яч, і це вже для них перемога. В інших – спортсмени з кращою підготовкою. Для учасників турніру спорт – це не лише можливість покращити фізичну форму, але й шлях до самореалізації, – каже регіональний представник Спеціальної Олімпіади у Вінницькій області Леся Самойленко.

Леонід Зіньківський є тренером Спеціальної Олімпіади. Він тренує дітей із важкою розумовою відсталістю – синдромами аутизма і Дауна.

– Я проводжу тренування двох команд – благодійного фонду «Розвиток» і громадської організації «Усі». Займаємося не лише футболом, але й волейболом, баскетболом. У Спеціальній Олімпіаді України можуть брати усі діти, без обмежень, – наголошує Леонід Зіньківський. – Ігрові види спорту і, зокрема, футбол навчають боротися не лише особисто, а й в команді. У дітей із синдромом Дауна є сенсорні порушення. Спортивні ігри позитивно впливають на їхній фізичній і розумовий розвиток.

Вінничанин Сергій Краснопольський привів на турнір 27-річного сина Володимира. Наголошує, що підтримує бажання сина займатися спортом і вести здоровий спосіб життя. Молодик розповів, що регулярно тренується разом із товаришами у командах двох навчальних центрів.

– Я – капітан команди. Часто забиваю голи. Беру участь і в турнірах з інших ігрових видів спорту, – каже Володимир Краснопольський.

Ольга Тарас прийшла повболівати за сина Тараса. Каже, що той закінчив школу, тепер перебуває в центрі реабілітації.

– Тарас не дуже цікавиться спортом. В центрі реабілітації його залучили до футболу, до цього він ним не займався. Завдяки грі № 1 син скинув зайву вагу, став більш активним і взагалі краще себе відчувати. Відчуваю й певні позитивні зміни в психологічному стані дитини, – інформує Ольга Тарас.

Як відомо, в рамках Спеціальної Олімпіади відбуваються всеукраїнські та міжнародні змагання. Тому обласний турнір слугував етапом відбору на них.

Кожен колектив отримав у якості подарунка фірмовий футбольний м’яч з рук виконавчого директора обласної федерації футболу Михайла Прозоровського.

Також всім спортсменам вручили медалі, сувеніри та солодкі подарунки. Змагання підтримали обласні Департамент соціальної та молодіжної політики і центр соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді та меценати, серед яких були навіть судді апеляційного суду Вінницької області.

– Дітей з аутизмом та синдромом Дауна необхідно підтримувати постійно. Ми проводимо для них не лише спортивні змагання, але й майстер-класи тощо, – сказав меценат Андрій Ковальов. – Реабілітологи та лікарі кажуть, що футбол для особливих дітей є свого реабілітацією – і фізичною, і психологічною.

– Не менш важливим є й спілкування учасників Спеціальної Олімпіади. Особливі футболісти отримують задоволення від дружньої гри і дружніх відносин. Обласна федерація футболу підтримує такі змагання, починаючи з 2007 року. Не лише допомагаємо призами. Але й постійно забезпечуємо кваліфікований арбітраж і взагалі супроводжуємо ці турніри, – розповів Михайло Прозоровський.     specialna olimpiada 13

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva