Вінницька обласна
асоціація футболу

Субота, 20 квітня 2024, 04:05:06

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

Золота вершина ФК «Орлівка»

Футзал. Команда із Теплицького району виграла аматорський чемпіонат області, здолавши в фіналі вінничан. Тепер прагне перемогти в аналогічних змаганнях із великого футболу


Сенсаційно завершився чемпіонат області із футзалу, який провели в останній день зими. ФК «Орлівка» (Теплицький район), який вперше виступав у фінальному етапі, спромігся одразу дістатися вершини і підкорити її. В фіналі команда із маленького села перемогла вінничан.

Розгром у поєдинку за «бронзу»

Чемпіонат, який проводила обласна федерація футболу, тривав у чотири етапи. До останнього із них дійшли шість найсильніших колективів. Фінальні ігри відбувалися у вінницькому манежі «Колос». Учасники були розбиті на дві групи.

Ігри зібрали чимало глядачів. Серед них був колишній гравець збірної СРСР Анатолій Веретинський.

– Команди демонструють непоганий рівень гри та емоційний футбол, який подобається. Борються до кінця, незважаючи на хід подій в грі. Адже на майданчик сьогодні виходять чимало колишніх профі, – прокоментував Анатолій Веретинський.

В поєдинку за бронзові нагороди особливої боротьби не вийшло: команда «Вольтаж груп» (Томашпільський район) розгромила «Сокіл» (Могилів-Подільський) – 8:2.

Тренер «Сокола» Євгеній Шпаркій розповів, що в його команді грають ветерани футболу, майже всім – за 30 років.

– Ми збираємося тричі на тиждень, тренуємося для себе. В обласному чемпіонаті вирішили взяти участь, аби перевірити свої сили. Особливих задач не ставили. Вдалося дійти до фінального етапу. Перед цим ми пройшли непростих суперників – «Дністер» (Серебрія), «Балкани» (Хмільник), «Авангард» (Ладижин), – розповів Євгеній Шпаркій.

Колишні нивівці на майданчику

Фаворитом фінального поєдинку був неодноразовий переможець обласних футзальних змагань «Яско» (Вінниця). В його складі виділявся колишній професіональний гравець Андрій Заводян. Він нині працює директором спортшколи Вінницького району, але водночас продовжує з успіхом виходити на майданчик на аматорському рівні. Але й за ФК «Орлівка» нині виступають колишні гравці професійної «Ниви», добре знайомі вболівальникам. Тож боротьба на майданчику очікувалася надзвичайно цікавою.

Рахунок відкрили господарі майданчику – у падінні відзначився Олександр Коваль. Протягом наступних кількох хвилини суперники обмінялися забитими голами. Але на перерву команди пішли вже за рівного рахунку – 2:2.

Ігрові «гойдалки»

Другий тайм був наповнений не лише цікавими футбольними комбінаціями і атаками, але й силовою боротьбою та яскравими емоціями гравців і вболівальників. Ніхто не хотів поступатися, тому арбітру нерідко доводилося фіксувати фоли і зупиняти гру. Тренери кілька разів брали тайм-аути, аби за допомогою своїх порад направити гру у необхідне русло.

Коли вже «Орлівка» вийшла вперед, «Яско» доклав всіх сил, аби вирівняти становище. І це вдалося після несподіваного гарматного пострілу із майже центру майданчика Андрія Заводяна. Коли команда із Теплицького району відновила «статус-кво» зусиллями Костянтина Мазура, вінничани вдалися до відчайдушного фінального штурму. В атаку пішов навіть воротар «Яско» Артем Барібан. Але після перехоплення вінницька команда дивом не пропустила у порожні ворота. Все ж більше забитих м’ячів вболівальники не побачили.

Отже, 4:3 на користь «Орлівки». В фіналі гольовий дубль в її складі зробив Костянтин Мазур, по одному м’ячу забили Олександри Борячук і Собко. Нагородження провів спортивний директор Вінницької обласної федерації футболу Ігор Павленко. Призери отримали медалі, грамоти й Кубки.              

 Здобули й «Кубок Карпат»

Після фінального свистка чемпіони почали качати «головного винуватця» свого успіху – президента ФК «Орлівка» Валерія Тригубенка.

– В нашій команді грають відомі футболісти, які виступали за вінницьку «Ниву» – Олександр Борячук, Леонід Поліщук, Антон Наутяк, Віталій Медвідь, Олександр Собко. Водночас є й вихованці футболу нашого району – Олег Черванчук і Тарас Трегубенко. Три останніх роки ФК «Орлівка» прагнула успішно виступити в обласному футзальному чемпіонаті. І, нарешті, це вдалося! – радіє Валерій Тригубенко.

Президент ФК «Орлівка» повідомив, що перед фінальним етапом змагань його команда ретельно готувалася. Не лише проводила звичайні тренування, але й збори. Під час них теплицькі футболісти здобули «Кубок Карпат» у Тячеві!  

За рахунок самовіддачі

Олександр Борячук звернув увагу, що на аматорському рівні грати так же складно, як і в професійному чемпіонаті.

– В складі провідних аматорських команд Вінниччини виступають гравці із великим досвідом, які пограли на рівні майстрів. Тому на перший план виходить самовіддача, якої нам сьогодні не бракувало. В фіналі обидва суперники прагнули перемоги, але ми віддали всі сили задля досягнення потрібного результату, – прокоментував Олександр Борячук      

Капітан ФК «Орлівка» Андрій Прибила нагадав, що два роки тому його команда здобула чемпіонство у першій лізі чемпіонату Вінниччини із великого футболу і перейшла до вищого дивізіону. А нині бореться там за першість.

Чемпіонський склад ФК «Орлівка»

Президент клубу – Валерій Тригубенко.

Головний тренер – Віктор Сосновський, тренер – Сергій Тарасов.

Воротар: Денис Крупник.

Захисники: Володимир Богданов, Василь Видайко, Олександр Борячук.

Півзахисники: Сергій Гаврильченко, Костянтин Мазур, Антон Наутяк, Леонід Поліщук, Андрій Прибила.

Нападники: Віталій Медвідь, Олександр Собко, Валерій Тригубенко, Олег Черванчук.

ФК Орлівка

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva