Вінницька обласна
асоціація футболу

П'ятниця, 19 квітня 2024, 16:16:28

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

Збірна Хорватії, попри швидко пропущений гол на старті, здобула вольову перемогу над Англією в півфіналі ЧС-2018 та вийшла у свій перший в історії фінал мундіалю. Переможний гол в другому екстра-таймі забив Маріо Манджукіч.

Таким чином, хорвати продовжили життя тому факту, що в плей-офф чемпіонатів світу вони програли лише раз - в півфіналі ЧС-1998 Франції, з якою вони тепер зіграють у фіналі.

Тоді як Англія вдруге в історії програла півфінал ЧС. Вперше це з ними трапилось 28 років тому на мундіалі в Італії, коли вони по пенальті поступились німецькій збірні. Тепер їх чекає суботній матч за третє місце проти бельгійців, з якими вони грали в одному квартеті на груповому етапі.

Бронзи ЧС, до речі, в їхній історії ще не було. Втім, як і срібла.

Найбільш вразливим місце Хорватії на цьому мундіалі є стандарти. З них вони пропустили найбільше серед усіх 32-х учасників. Найбільшим козирем Англії на ЧС-2018 є стандарти - з них вони забили дев’ять разів, а це рекорд ЧС, відколи ведеться облік таких голів.

Тому гол Кірана Тріпп’єра зі штрафного на 5-й хвилині матчу на “Лужниках” став логічним наслідком поєднання сильної та слабкої сторін суперників. Але початком лиха для команди Златко Даліча цей м’яч не став - хоч так могло здатись, зважаючи на сумніви щодо фізичної готовності хорватів після двох поспіль поєдинків по 120 хвилин з серіями пенальті перед цим.

Навпаки, хорвати проявили чудесну стійкість та витривалість. З цього моменту вони тільки помірно нарощували свій вплив на матч, який згодом переріс у контроль гри. Якщо найкращі свої моменти біля воріт Субашіча англійці мали в першому таймі основного часу, то Хорватія обклала господарство Пікфорда небезпекою у вирішальних етапах зустрічі.

Родоначальники не змогли розвинути свою ранню перевагу в рахунку. В другому таймі вони зіграли з акцентом на роботі в захисті на шкоду грі попереду. Як наслідок, жодного удару в створ воріт суперника в другому таймі та вдвічі менша кількість ударів загалом - не допоміг навіть найкращий бомбардир турніру Харрі Кейн, який продовжив серію “сухих” ігор за збірну в матчах у середу.

Так і хочеться зробити висновок, що Англію, яка привезла один з наймолодших складів на мундіаль, підвела недосвідченість. Тоді як у хорватів досвід був другим козирем після Луки Модріча. Вони свого моменту добились та дочекались.

Іван Перішіч на 68-й хвилині класно випередив Кайла Уокера та в дотик замкнув подачу Врсалько. Цей гол став для півзахисника “Інтера” четвертим на ЧС - більше за Хорватію на мундіалях забив лише Давор Шукер (6).

Попри те, що далі гра балансувала на межі рівності аж до мисливського голу Манджукіча, відчувалось, що саме хорвати діють впевненіше. З початку другого тайму й до закінчення матчу вони виграли більше відборів, краще діяли у верховій боротьбі при обороні, віддали більше точних пасів, в тому числі й ключових.

Не кажучи вже про удари - за цей період Хорватія шість разів пробила в створ воріт Пікфорда. Тоді як Англія лише раз подібним чином потривожила Субашіча, коли після удару Стоунза головою Врсалько вибив м’яч з лінії воріт. Все.

Тому гол Манджукіча на початку другого екстра-тайму дуже навіть логічний - адже після 90 хвилин гри він двічі поцілив у ціль. Просто одного разу на заваді став голкіпер.

М’яч Маріо став вироком для “трьох левів”. Було очевидно, що вони не відіграються після такого - футболісти не знали як це зробити. За час, що залишився, англійці жодного разу не пробили по воротах Субашіча, якого так і не змусили зробити хоча б один сейв.

Все заслужено та справедливо. Хорватія пройшла далі, бо знала, що треба робити для перемоги. Англія такого знання не мала, тому й виявилась непідтвердженим фаворитом протистояння.

Так лише вдруге в історії ЧС команда, яка виграла перший тайм півфіналу, не пройшла далі. Англія вчетверте в історії зупинилась за крок до вирішального матчу великого турніру. Але схоже, ця молода команда все одно повернеться додому героями, здобувши в своєму віці унікальний досвід. Його можна буде використати через чотири роки в Катарі - в таки от матчах, як проти хорватів.

Команда ж Златко Даліча на нелюдських зусиллях виграє третій поспіль 120-хвилинний матч та входить в історію. В рейтингу ФІФА хорвати йдуть на 20-му місці, а це вперше до фіналу мундіалю доходить команда з такою низькою позицією.

Також Хорватія на чемпіонатах світу ше не програвала європейській збірній. Крім однієї - і з нею вона зустрінеться цієї неділі.ужники, Москва
Головний арбітр: Джюнейт Чакир (Туреччина)
Хорватія - Англія 2:1
Голи: Перішіч (68), Манджукіч (109) - Тріп'єр (5)

Хорватія: Субашіч - Стрініч (Піваріч, 95), Ловрен, Віда, Врсалько - Брозовіч, Ракітіч - Перішіч, Модріч (к) (Бадель, 119), Ребіч (Крамаріч, 101) - Манджукіч (Чорлука, 115)

Англія: Пікфорд - Маґуаєр, Стоунз, Уолкер (Варді, 112) - Гендерсон (Даєр, 97) - Янґ (Роуз, 91), Лінґард, Аллі, Тріпп'єр - Стерлінґ (Решфорд, 74), Кейн (к)

Попередження: Манджукіч (48), Ребіч (96) - Уолкер (54)25a07e

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva