Вінницька обласна
асоціація футболу

Четвер, 18 квітня 2024, 23:49:32

Звернення громадян з приводу надання пропозицій щодо розвитку футболу, розбудови інфраструктури футбольного господарства та інші питання футбольної направленності приймаються з 9-00 до 18-00 у робочі дні за номерами телефонів - 067-430-17-94, 067-430-16-32, 067-430-19-90

Кращі бомбардири

 

   Ім'я Команда  І
Г
I  Новаківський Віктор ФК "Поділля" Кирнасівка 5 5
II Нагоран Вадим ФК "Авангард" Ладижин 5 4
III Пирогівський Володимир ФК "Факел" Липовець 5 3
IV Медвідь Віталій ФК "Орлівка" Орлівка 5 2
V Мотрук Андрій ФК "Локомотив" Жмеринка 5

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед аматорських команд 2023/2024 рр.

Турнірна таблиця 

Команда Очки
1 ФК «Поділля» (Кирнасівка) 18
2 ФК «Факел» (Липовець) 11
3 ФК «Авангард» (Ладижин) 10
4 ФК «Орлівка» (Орлівка) 8
5 ФК «Локомотив» (Жмеринка) 3
6 ФК «Поділля» (Крижопіль) 1

 

 

Вітаємо з Днем народження

21.04 - Симачова Володимира
22.04 - Кисельова Павла
26.04 - Наровицького Юрія
27.04 - Петрова Михайла
03.05 - Корбута Юрія
07.05 - Софійчука Олега
08.05 - Перепилицю Олександра

Футбольна кар'єра швидкоплинна і багато гравців вкладають гроші в бізнес ще під час кар'єри. Таким чином гравці хочуть забезпечити собі безбідне майбутнє після завершення професійної кар'єри. І вкладають гроші гравці в самі різні сфери.
 
Ресторатори
 
Одним з найбільш поширених капіталовкладень футболістів є ресторанний бізнес - їсти-то всім хочеться. Хосеп Гвардіола відтворив атмосферу Каталонії в Манчестері, відкривши Tast Cuina Catalana - досить недешевий ресторан каталонської кухні. У трьохстах метрах від нього годує італійськими стравами екс-захисник МЮ Ріо Фердинанд. Його заклад називається Rosso Restaurant & Bar. Також італійську кухню, але в Лондоні пропонує ресторан екс-хавбека Шахтаря Вілліана і його партнера по Челсі і збірної Бразилії Давида Луїса. У Babbo, розташованому в центральному районі Мейфер часто можна зустріти різних футболістів (ціна пасти від 19 до 30 фунтів, друга страва - 25-60 фунтів).
Взявся за ресторанна справа Кріштіану Роналду - влітку він, чомусь в Бразилії, відкрив заклад Casa Aveiro by Donna Dolores, назвавши його на честь матері. Тамтешні кухарі готують за рецептами мами португальської зірки, в тому числі і його улюблене блюдо - смажену картоплю з цибулею, тріскою і яйцями. Також Роналду спільно з іншими знаменитими спортсменами, тенісистом Рафаелем Надалем і баскетболістом Пау Газолем, купили франшизу популярного на Ібіці закладу Zela і запустили їх в Лондоні і Майамі. Годують там японської та середземноморської кухнею. Ціни - високі. А чемпіон світу-2014 Лукас Подольські, який пограв два роки в турецькому Галатасараї, відкрив в модному районі Кельна кебабних Mangal Döner. Вибір такого напрямку Польді пояснив по-свійськи: "Відкриття п'ятизіркового ресторану не для мене, я не той, хто носить діловий костюм". Також в цьому місті у нього є кафе-морозиво Ice Cream United і бутик Street Kicker.
 
А Дженнаро Гаттузо разом зі своїм другом, кондитером Андреа Бьянкі, володіє в Варезе комплексом Gattuso e Bianchi, де можна придбати сиру рибу, морепродукти та іншу якісну гастрономію, там же ви можете поїсти в їх бістро (ціни від 13 до 25 євро). Пробували себе в цій сфері Мессі і Піке, але обидва відмовилися від своїх ресторанів в Барселоні. Володіють закладами і наші футболісти. У Романа Зозулі паб в Дніпрі Gray Bird Pub, а у Василя Кобіна ресторан швидкого харчування VIP-класу Diner & Grill, розташований на трасі M06 Київ-Чоп та виконаний в стилі американської закусочної.
 
Готельєри
 
Пішли далі і вскладчину вклалися в готельний бізнес легенди МЮ Райан Гіггз, Пол Скоулз, Нікі Батт і брати Невілл. По сусідству з домашньою ареною свого рідного клубу на вулиці сера Метта Басбі вони відкрили чотиризірковий Hotel Football, що коштував їм 30 мільйонів євро. У готелі 113 номерів, вартість ночі стартує від 75 євро. Є кімнати з видом на центральний вхід Олд Траффорда. Також в комплекс входять кілька барів, кафе і ресторанів загальною місткістю до 800 чоловік і магазин. Найбільше готель наповнюється в дні домашніх матчів манкуніанців і пропонує тури на футбол.
Володіє двома розкішними бутик-готелями в Португалії Кріштіану Роналду. Pestana CR7 знаходяться в Лісабоні і Фуншале. Вони також мають 4 зірки і приблизно таку ж вартість номерів. На Мадейрі готель футболіста розташовується прямо на набережній Атлантичного океану. Вкладається в готельну сферу і Ліонель Мессі, але, на відміну від Роналду, намагається не афішувати це. З чуток, у аргентинця два 4-зіркових готелі: в приморському Ситжесе (77 номерів), неподалік Барселони і на Ібіці (52 номери). Навіть не в курортний сезон провести ніч в MiM можна від 90 євро і вище. SPA, ресторани та інші послуги є в наявності, але за додаткову плату.
 
Саво Мілошевич результативно виступав за Партизан, Астон Віллу, Сарагосу, Парму і Осасуну, а кілька років тому спільно з екс-захисником Партизана і Барселони Драганом Чірічем відкрив 3-зірковий готель Srebna lisica на гірськолижному курорті Копаонік. У високий сезон ціни за простенький номер стартують від 45 євро. Енді Хант менш знаменитий, він забивав за Ньюкасл, Вест Бромвіч і Чарльтон, зав'язав з футболом в 30 років через хронічної втоми, заснував в Белізі компанію пригодницьких подорожей і в серці тамтешніх джунглів відкрив 5-зірковий готель Belize Jungle Dome. Ціни стартують від 70 євро за ніч.
 
Інтернет і стартапи
 
Багато футболістів намагаються йти в ногу з часом і прагнуть заробляти матеріально на віртуальному. Ще в 2015-му Девід Бекхем вклав близько 1 млн.євро в сервіс відео-стрімінга MyEye і за пару діб привернув до нього кілька мільйонів нових користувачів. Роберт Левандовський фінансує відразу декількох інтернет-стартапів: Scondoo - надає інформацію про знижки, акції і наявності товарів в тому чи іншому супермаркеті Німеччини. Однак більшість його проектів актуальні в Польщі. Мова про онлайн-магазині Lokalny Rolnik (фермерська продукція) і Mustache (одяг місцевих брендів). А також про допоміжних сервісах: Wedding.pl - аналізує інформацію про товари і ціни на них для людей, які готуються до весілля, Lavito - порівнює вартість послуг в салонах краси, а додаток Kekemeke підсумовує бали за різні покупки і відвідування закладів, а потім конвертує в різні бонуси.

У подібне інвестував і Кріштіану Роналду - сервіс Mobitto включає в себе функції щось середнього між проектами Левандовського - користувачі можуть знаходити найбільш вигідну ціну на потрібний товар в найближчій від себе точці продажу, а також отримувати різні бонуси, обмінюючи їх на щось матеріальне. Андрес Іньєста інвестував в стартап FirstV1sion - розробку міні-відеокамер, вбудованих в одяг і знімають або транслюють відео у високій якості в режимі реального часу. Головна ідея проекту - інтегрування подібних камер в ігрову форму спортсменів і можливість стежити за процесом від першої особи.

Як і з рестораном, не пішли справи в цій сфері у Жерара Піке. Каталонець приятелює з Марком Цукербергом. Кілька років тому він заснував компанію Kerad Games, яка розробила дві онлайн-ігри для гаджетів: Golden Manager - футбольний менеджер був викачаний кілька десятків мільйонів разів, Trivia League - футбольний квіз, мав меншу популярність. Витративши більше 1 млн.євро, захисник Барселони закрив Kerad Games. Крім того, Піке має частку у виробництві очок Kypers, изотонических напоїв 426 Miles (спільно з Карлесом Пуйолем) і котлет для гамбургерів Natrus. Златан Ібрагімович інвестував в компанію Ice Cube Games, що розробляє ігри. Більше 1 мільйона доларів загальних інвестицій зібрав його проект Challengermode, завдяки якому можна грати в популярні ігри типу Counter Strike з професійними кіберспортсменами і заробляти на цьому гроші.

Винороби

Андрес Іньєста розвинув давню справу свого батька, що мав 10 гектар виноградників в Фуентеальбілья. Завдяки можливостям екс-капітана Барселони масштаби сімейної виноградної плантації Bodega Iniesta виросли в 12 разів. Це дозволяє їм збирати 5-7 тон винограду в рік. З 2010 року продукція Іньєсти початку розливатися по пляшках. Основні марки - Corazon Loco і Finca Carril Valeria (назване на честь дочки Андреса) червоне, біле і рожеве продаються в іспанських магазинах за доступною ціною - не дорожче 15 євро за пляшку. А взимку цього року вони отримали чотири золоті медалі на Міжнародному жіночому конкурсі вин в Японії.

Андреа Пірло якось розповідав в інтерв'ю, що в дитинстві допомагав своїй бабусі збирати урожай винограду і пробував її вино. Через рік після перемоги збірної Італії на ЧС-2006 футболіст викупив старовинну садибу, на початку XX століття належала його предку і зробив її штаб-квартирою своєї винокурні Pratum Coller. Виноградник Пірло площею в 16 га. знаходиться неподалік Брешії і дозволяє в рік виготовляти понад 15 тисяч пляшок вина чотирьох видів: червоне Arduo і Redeo, рожеве EOS і біле Nitor. Ціна - від 18 до 200 євро за пляшку. Головна фішка виробництва - цілковита екологічність продукту.

Вклав гроші в виноробство і ще один чемпіон світу-2006 Андреа Барцальї. Зі своїм партнером Джанфранко Саббатіні він має рівну частку в сільськогосподарській компанії Le Casematt, заснованої в 2008 році. Їх виноградники займають 10 гектар і знаходяться в селі Фаро Суперіор поблизу Мессіни. У рік вони виробляють близько 40 тисяч пляшок (порівняйте ці співвідношення з виробництвом Пірло) вина чотирьох сортів: Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Nocera і Nero d'Avola (ціна від 12 до 24 євро). Займаються виноробством також французи Давид Жинола (в 2014-му його марка рожевого вина Coste Brulade отримала срібну медаль чемпіонату світу з дегустації), Джібріль Сіссе і Ульріх Рамі.

Сантехнічні роботи

Вихованець Брондбю Даніель Аггер став знаменитістю в Ліверпулі, зіграв 75 ​​матчів за збірну Данії і два роки тому закінчив ігрову кар'єру в своєму першому клубі. Він фанатично захоплений татуюваннями - все його тіло забито малюнками, і екс-захисник задоволення заради зараз іноді працює в тату-салоні. Крім того, він вклав близько півмільйона доларів в підприємство свого брата-сантехніка. Назва оригінальне Klo Agger - фірма займається усуненням засмічень труб і іншими сантехнічними послугами вищого рівня складності, для чого було придбано різне сучасне обладнання, зокрема відеокамери, за допомогою яких можна з легкістю встановлювати місце і ступінь проблеми.

Виробництво презервативів

Фаустіно "Тіно" Аспрілья в Європі пограв за Парму і Ньюкасл, в складі італійців двічі вигравав Кубок УЄФА і чимало забивав за збірну Колумбії. Пару років тому він організував на батьківщині виробництво презервативів. Бренд назвав Gondoms Tinо. Продаються гумові вироби по три штуки в пачці - на честь хет-трику Аспрілья в ворота Барселони Кумана в ЛЧ 97-98, а на упаковці зображено його обличчя. Є зі смаком полуниці та шоколаду.

Ремонт доріг

В юнацтві Шон Гоатер недовго був в академії МЮ, перший професійний контракт підписав з манкуніанцям в 1989-му, але швидко покинув клуб і виявився в скромному Ротереме, де і заявив про себе. Після в його кар'єрі був Брістоль і Манчестер Сіті. У складі "городян" він блискуче провів п'ять років своєї кар'єри. Паралельно Гоатер виступав за збірну Бермуд, звідки він родом. Після закінчення ігрової кар'єри написав автобіографію, а також керує фірмою, що займається укладанням асфальтного покриття на дорогах рідних для Шона островів.гроші

Турнірна таблиця чемпіонату Вінницької області серед ДЮЗ 2023/2024 рр.

Чемпіонат Вінницької області з футзалу серед студентських команд ЗВО

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Команда   Очки
ВДПУ  15
ХНУВС  15
ДонНУ  12
ВТЕІ  9
НАНГУ  7
ВНТУ  4
ВНАУ  0

Турнірна таблиця Чемпіонату Вінницької області серед дівчат 2021/2022 рр.

 

2006-2007 р.н.

2008-2009 р.н.

 

Дитячо-юнацька футбольна ліга України

 

duflu

Новини ФК «Нива»

logoNiva